În plus, acesta a precizat că armata chineză ar încerca să împiedice americanii să-şi mobilizeze forţele în Pacific dacă ar izbucni un conflict armat între cele două ţări.
Comandantul Corpului de Infanterie Marină al SUA a mai spus că, în prezent, capacitatea militară chineză este „la un nivel foarte diferit” decât era în urmă cu 10 ani.
SUA s-ar baza pe naţiuni precum Japonia şi Australia, care să ajute la menţinerea lanţurilor de aprovizionare şi la coordonarea forţelor.
„În mod realist, [China] ne va provoca”, a spus Berger. „Vor încerca să ne încetinească mobilizarea; vor face tot ce le stă în putinţă pentru a ne încetini cât mai mult timp posibil.”
Pentru a preveni acest lucru, pentru început, trebuie să operăm în aşa-numita „zonă gri” a competiţiei şi conflictelor, care este de o importanţă capitală.
David Berger a subliniat că în războiul modern, logistica este la fel de critică ca şi informaţiile, ceea ce o face cel mai important element în planificarea operaţiunilor. El spune că războiul din Ucraina a arătat că informaţiile despre câmpul de luptă sunt esenţiale.
De asemenea, generalul american spune că SUA vor viza la început punctele slabe, care sunt atât elementele logistice, cât şi mecanismul de comandă şi control, a afirmat el, răspunzând la o întrebare despre ce vor face SUA în caz de conflict cu China. „Dacă există un conflict, şi ei vor viza mecanismul de comandă şi control al SUA”, a adăugat Berger.