Un gastroenterolog popular dezvăluie care sunt cele patru fructe pe care le mănâncă pentru a reduce riscul de cancer de colon

Un gastroenterolog popular dezvăluie care sunt cele patru fructe pe care le mănâncă pentru a reduce riscul de cancer de colon

Alimentele pe care le consumați pot avea un impact semnificativ asupra riscului de apariție a cancerului de colon. De aceea, medicii recomandă fructe și legume bogate în fibre și antioxidanți.

Consumul de fructe bogate în fibre poate ajuta intestinul FOTO: Shuterstock

Consumul de fructe bogate în fibre poate ajuta intestinul FOTO: Shuterstock

Dr. Joseph Salhab, cunoscut și sub numele de „The Stomach Doc”, a dezvăluit recent pe Instagram care sunt cele patru fructe care pot ajuta la scăderea riscului de cancer de colon. Potrivit acestuia, consumul de citrice, kiwi, mere și pepene roșu poate oferi beneficii puternice de protecție datorită fibrelor, antioxidanților și altor compuși favorabili intestinului, potrivit shefinds .

1. Fructe citrice

Dr. Salhab spune că fructele citrice reprezintă o completare excelentă pentru o dietă sănătoasă pentru intestine și un colon mai sănătos. „Sunt pline de antioxidanți și vitamina C, care știm că este benefică pentru bacteriile intestinale”, explică el. Portocalele, grapefruitul, lămâile și limele se încadrează în această categorie

2. Kiwi

Este unul dintre fructele preferate ale medicului Salhab și o sursă excelentă de fibre și nutrienți care susțin intestinul. „Toată lumea știe cât de mult îmi place kiwi. Este plin de fibre, despre care știm că sunt benefice pentru bacteriile intestinale”, spune el.

În plus, kiwi este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula mișcările intestinale, ceea ce îl face deosebit de util pentru regularitatea digestivă.

3. Mere

Se spune că „un măr pe zi ține doctorul departe”. Ceea ce este adevărat. Potrivit dr. Salhab, merele sunt un alt fruct puternic atunci când vine vorba de sănătatea colonului.

„Merele au un efect protector foarte puternic pentru colon. Sunt asemeni unui prebiotic”, susține el. Prebioticele hrănesc bacteriile intestinale benefice, favorizând un microbiom sănătos.

4. Pepenele roșu

Pe primul loc pe lista dr. Salhab se află pepenele roșu, despre care spune că are unul dintre cele mai puternice efecte asupra scăderii riscului de cancer.

Cheia poate sta în conținutul său ridicat de licopen, un antioxidant puternic cunoscut pentru proprietățile sale protectoare. Pentru un impuls suplimentar, el recomandă asocierea cu lime: „Dacă doriți un efect protector suplimentar, luați niște pepene roșu, adăugați niște lime.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Jeffrey Sachs, discurs istoric în Parlamentul European: „Trump a încheiat războiul. Veți trăi cu Rusia mult timp, așa că vă rugăm să negociați cu Rusi…

2 Bineînțeles, PSD / Interesantă poveste, sugestive poze

3 „Mă, ce piuie, ce piuie? (…) Am dat prizele jos” / Încă o „afacere” PSD a bubuit! / Curg stenogramele din dosarul DNA de la Constanța

4 Șandramaua suveranistă începe să dea rateuri...

5 Lovitură de teatru! / Cine este mentorul și finanțatorul lui Călin Georgescu, potrivit unei dezvăluiri din SUA