Un fost șef al CIA critică dur deficiențele de securitate din jurul tentativei de asasinare a lui Trump. Pe cine consideră vinovat

Un fost șef al CIA critică dur deficiențele de securitate din jurul tentativei de asasinare a lui Trump. Pe cine consideră vinovat

Fostul director al CIA, Leon Panetta, a criticat deficiențele de securitate legate de tentativa de asasinare a lui Donald Trump în Pennsylvania, în special având în vedere informațiile privind amenințările iraniene la adresa fostului președinte.

 Donald Trump a fost ținta unei tentative de asasinare FOTO: EPA EFE

Donald Trump a fost ținta unei tentative de asasinare FOTO: EPA EFE

Potrivit theguardian , în cadrul podcastului One Decision, pe care îl găzduiește, Panetta a declarat că ar exista „amenințări cu asasinarea din partea Iranului asupra fostului președinte Trump, precum și asupra altora”.

„Este deosebit de deranjant din cauza a ceea ce am aflat: comunitatea de informații a furnizat informații Serviciului Secret că există amnințări cu asasinarea din partea Iranului, asupra fostului președinte Trump, precum și asupra altora, dar ei, ca urmare a acestui fapt, au crescut presupusa desfășurare a protecției Serviciului Secret. Și dacă acest lucru este adevărat și tot nu au reușit să stabilească un perimetru, scuza că acest lucru este cumva în afara perimetrului evenimentului este o nebunie”, a declarat fostul director al CIA, Leon Panetta.

Potrivit sursei citate, Kimberly Cheatle, directoarea Secret Service, trebuie să răspundă și întrebărilor legate de modul în care Thomas Matthew Crooks, atacatorul în vârstă de 20 de ani, a reușit să ajungă la acoperișul de pe care a tras în expoziția din comitatul Butler, deși a fost văzut de mai mulți martori și agenți de securitate.

Panetta, în vârstă de 76 de ani, a fost membru al Congresului din California între 1977 și 1993, șef de cabinet al lui Bill Clinton la Casa Albă între 1994 și 1997, director al CIA între 2009 și 2011 și secretar al apărării până în 2013, ultimele două funcții fiind ocupate sub Barack Obama.

„Vorbind din propria mea experiență, scopul nostru în protejarea președintelui a fost să ne asigurăm că există o bulă sigură în jurul președintelui și că aceasta include fiecare zonă din care un posibil asasin ar putea lovi. Și astfel, ceea ce faci este să te uiți la fiecare posibilitate din acea zonă și să încerci să te asiguri că o securizezi. Și de aceea plasați lunetiștii într-o poziție înaltă, pentru a vă asigura că se uită în permanență de unde ar putea lovi posibilii asasini.Și ceea ce mă nedumerește cu adevărat este dacă vederea lor a fost cumva interferată sau ce? (…)Iată un tip cu o armă care urcă pe acoperișul unei clădiri la 150 de metri de fostul președinte ... ceea ce se ridică cu adevărat este eșecul Serviciului Secret de a face ceea ce ar trebui să facă”, a spus Leon Panetta.

Fostul președinte american Donald Trump a fost ținta unei tentative de asasinat în timp ce se adresa mulțumii de pe scenă, la un miting electoral din Pennsylvania. Un glonț l-a atins pe politicianul republican în lobul urechii. S erviciile de Securitate l-au scos de urgență de pe scena pe Trump.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii