Un fost deținut rus trimis pe frontul din Ucraina și-a împușcat camarazii care dormeau și a dezertat. Cine este fugarul
Un fost deținut rus trimis pe front și-a împușcat zece camarazi în timp ce dormeau și a dezertat, în regiunea Zaporojie, raportează canalul de Telegram „Spy Dossier”.
Prizonierul rus și-a împușcat colegii și a evadat/FOTO: Spy Dossier
Fedorchenko Maksim Andreevici, fostul deținut care și-a împușcat colegii, făcea parte din compania de asalt V. După incident, acesta a fugit către așezarea Pologi. Momentan, armata rusă este în căutarea fugarului.
Astfel de incidente sunt frecvente în rândurile armatei ruse, unul de acest fel având loc la 25 octombrie, transmite „Spy Dossier”. În regiunea Kursk, un militar l-a împușcat și l-a ucis pe ofițerul rus Dmitri Slepnev, care deținea funcția de comandant adjunct al Brigăzii 810 Infanterie Marină din Sevastopol. Acesta a fost împușcat în cap cu o pușcă de asalt Kalașnikov, după un conflict verbal.
În iunie , dronele au surprins imagini cu un soldat rus care și-a împușcat camaradul rănit pe front, după care și-a văzut de drum. Soldatul i-a tras un glonț în cap camaradului său, fără să verifice mai întâi cât de grave sunt rănile sale.
„Tentativa sau uciderea deliberată a unui camarad este un act neprofesionist", au transmis experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).
Condițiile din armata rusă sunt unele destul de brutale, iar în septembrie, un soldat a vorbit despre abuzurile la care sunt supuși de către comandanți. Comandantul său, beat fiind, trimitea militari pe front, decizie care se sfârșește cu moartea acestora.
„Trei grupuri, da, au mers deja acolo, la naiba! Și suntem a patra grupă, iar cele trei grupe încă nu sunt în legătură. Deci suntem cu toții nenorociți acolo. Probabil că nu ne vom întoarce”, spune soldatul rus.
De aceea, mii de soldați ruși au dezertat de la începutul războiului și au refuzat să primească ordine, spun activiștii pentru drepturile omului. Mulți dintre ei au primit vize temporare în țările în care au fugit, cum ar fi în cazul a șase soldați care au fugit în Franța , unde au primit azil, scrie The Guardian.
„Decizia Franței este rezultatul unei ample colaborări între autoritățile franceze și un grup de organizații pentru drepturile omului”, a declarat Chuviliaev, a cărui organizație a ajutat peste 2.000 de soldați să fugă în străinătate.
Sursa: adevarul.ro