Un drum de mare viteză va lega patru județe de Autostrada Soarelui. Grindeanu, Tudose și Nica au participat la semnarea contractului
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a participat, la Brăila, la semnarea contractului privind realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul TransRegio care să conecteze județele Galați-Brăila-Slobozia-Drajna și Chiciu (Călărași)-Drajna cu Autostrada Soarelui.
Ministrul Transporturilor, la semnarea contractului pentru drumul TransRegio FOTO: Consiliul Județea
Vineri, 27 ianuarie, la Brăila, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, alături de președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Ialomița, Marian Pavel, și administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, a semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru un drum de mare viteză care să conecteze județele din regiune cu Autostrada Soarelui, pe ruta Galați - Slobozia (Ialomița) – Drajna și Chiciu (Călărași)-Drajna.
La eveniment au participat și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, precum și europarlamentarii Dan Nica și Mihai Tudose.
Licitația a fost câștigată de către Asocierea East Water Drillings SRL & Primacons Group SRL, iar valoarea contractului este de 17.064.028 de lei (fără TVA).
Conform Master Planului de Transport al României, lungimea estimată a drumului Transregio este de aproximativ 150 de km.
„Este un pas mare pe care îl facem pentru conectarea regiunii la Autostrada Soarelui prin intermediul unui drum de mare viteză cu patru benzi. De aceea, ne-am aliat patru județe, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic, și am realizat împreună un parteneriat cu CNAIR”, a transmis Costel Fotea, pe Facebook.
La finalul acestor analize tehnice, specialiștii vor spune care sunt alternativele de traseu, unde se poate extinde la patru benzi ruta actuală către autostradă sau unde trebuie construite de la zero tronsoane noi de drum, pasaje rutiere sau centuri ocolitoare, astfel încât să fie scos cât mai mult traficul din interiorul localităților.
15 firme vor realiza studiul de fezabilitate
Licitația a fost câștigată de o asociere de firme, iar contractul are valoarea de peste 17 milioane de lei. Finanțarea pentru realizarea documentației va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
„Avem mare nevoie de acest drum de mare viteză, care va conecta județul nostru, prin intermediul Drumului Expres Galați-Brăila, și podul de peste Dunăre cu A2, pentru a reduce substanțial timpul de deplasare pe drumul către București și pentru a crește siguranța în trafic”, a mai adăugat Costel Fotea.
Sursa: adevarul.ro