Un crocodil masiv își face veacul lângă niște blocuri de locuințe din Sofia, iar autoritățile bulgare nu reușesc să-l evacueze

Un crocodil masiv își face veacul lângă niște blocuri de locuințe din Sofia, iar autoritățile bulgare nu reușesc să-l evacueze

Crocodilul care poartă numele de „Crocky” este ținut într-o baltă noroioasă, sub o prelată, pe un teren muntos din apropierea blocurilor de apartamente din cartierul Botunets, din nord-estul Sofiei, și a fost descoperit în timpul unei inspecții pentru tăierea ilegală a copacilor.

Crocodil masiv, lângă blocurile din Sofia FOTO: Novinite

Crocodil masiv, lângă blocurile din Sofia FOTO: Novinite

Potrivit Politico , mai multe încercări ale autorităților de a-l prelua pe Crocky au eșuat, spre nemulțumirea locuitorilor din zonă. Crocodilul are 1,6 metri, iar autoritățile locale s-au plâns că au făcut presiuni pentru ca autoritățile de mediu și veterinare să ia măsuri încă de luna trecută, însă fără niciun răspuns.

„Pur și simplu nu mai am cuvinte. Înseamnă că am sentimentul că, în această țară, pur și simplu nu există instituții ale statului”, a declarat primarul Lilia Donkova.

Confiscarea crocodilului s-a dovedit însă dificilă, din motive bizar de legaliste. Un bărbat care pretindea că este proprietarul crocodilului a declarat că are documente și a adăugat că Crocky a fost folosit pentru munca de circ. De asemenea, el a dat asigurări că animalul său nu mușcă.

Cu toate acestea, chestiunea a luat o întorsătură și mai suprarealistă miercuri, 7 august, când o a doua încercare de a scoate crocodilul a eșuat. Presupusul proprietar a declarat televiziunii bulgare că a cumpărat animalul în mod legal din portul Burgas din Marea Neagră.

Reprezentanți ai Grădinii Zoologice din Sofia și ai Inspectoratului Regional pentru Mediu și Apă (RIEW) au ajuns în Botunets pentru a recupera crocodilul. Cu toate acestea, persoana care pretinde că este proprietarul reptilei a refuzat să îl cedeze autorităților, scrie novinite.

Presupusul proprietar a cerut un raport și o justificare pentru confiscarea animalului. În zonă a avut loc o prezență sporită a poliției și s-au adunat cetățeni. A existat o tensiune vizibilă în rândul celor prezenți, în timp ce inspectorii grădinii zoologice și de mediu se certau cu presupusul proprietar cu privire la autoritatea lor de a lua crocodilul.

Reptila a fost găsită inițial de angajați ai administrației regionale „Kremikovtsi”. Primarul regional, Lilia Donkova, alertase RIEW-Sofia și Agenția bulgară pentru siguranța alimentelor. Proprietarul crocodilului, identificându-se drept Victor, a susținut că a cumpărat animalul, afirmând că acesta este docil și nu mușcă. El a afirmat că animalul trăiește în condiții adecvate și că nu există niciun motiv pentru a-l elimina. Victor, un artist de circ, lucrează cu crocodilul numit Crocky.

RIEW-Sofia a identificat animalul ca fiind un crocodil de Nil (Crocodylus niloticus). Aceștia au confirmat că reptila este înregistrată, are toată documentația necesară și are permisiunea legală de a fi ținută în țară. Cu toate acestea, după o inspecție la fața locului, RIEW-Sofia a constatat că condițiile pentru crocodil erau inadecvate.

RIEW insistă ca reptila să fie relocată la Grădina Zoologică din Sofia, unde ar primi îngrijiri veterinare adecvate și ar fi adăpostită în condiții potrivite pentru specia sa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…