Un criminal în serie arestat luni în Kenya a mărturisit că a ucis şi tranşat 42 de femei în doar doi ani | VIDEO

Un criminal în serie arestat luni în Kenya a mărturisit că a ucis şi tranşat 42 de femei în doar doi ani | VIDEO

După ce vineri mai multe rămăşiţe umane şi cadavre mutilate au fost descoperite într-o groapă de gunoi din apropierea capitalei Nairobi, poliţia din Kenya a anunţat că a arestat un suspect, care în cursul anchetei s-ar dovedit a fi un criminal în serie . El a mărturisit că a ucis şi tranşat 42 de femei în doar doi ani, printre care şi pe soţia sa.

Groază oamenilor a crescut pe măsură ce apăreau noi saci cu rămăşiţe umane. Foto: captură video

Groază oamenilor a crescut pe măsură ce apăreau noi saci cu rămăşiţe umane. Foto: captură video

Kenya a fost șocată și revoltată vineri, când, la o groapă de gunoi din Mukuru, în apropierea capitalei Nairobi, a fost descoperit un cadavru dezmembrat, în legătură cu care s-a precizat apoi că aparţine unei femei, relatează BBC .

Autorităţile au izolat zona şi, spre groaza tuturor, pe măsură ce căutau dovezi ale crimei, au găsit mai multe rămăşiţe umane aflate în diverse stadii de descompunere, care proveneau de la mai multe victime. Până duminică, au declarat poliţiştii kenyeni, au fost descoperite rămăşiţele a 9 femei cu vârste între 18 şi 30 de ani, care ar fi fost ucise şi dezmembrate în acelaşi fel.

Luni de dimineaţă, forţele de ordine au arestat un bărbat pe care îl considerau principalul suspect în acest caz cutremurător. Poliţiştii l-au găsit pe Jomaisi Khalisia, în vârstă de 33 de ani, într-un bar local, urmărind finala Euro 2024. El nu s-a opus arestării, ba mai mult, în timpul interogatoriului ar fi mărturisit că a ucis şi tranşat 42 de femei.

„El a mărturisit că a ademenit, ucis și aruncat 42 de cadavre de femei la groapa de gunoi, toate ucise între 2022 și ziua de joi, 11 iulie 2024”, a declarat Mohamed Amin, șeful Direcției de Investigații Criminale (DCI).

Prima sa victimă, a spus bărbatul, a fost chiar soţia sa, pe care, după ce a ucis-o, a tranşat-o, a pus rămăşiţele în nişte saci din plastic, pe care i-a aruncat la groapa de gunoi , în apropierea căreia şi locuieşte, de altfel.

Potrivit şefului Direcției de Investigații Criminale, după ce a fost arestat şi interogat, criminalul a fost însoţit de anchetatori la locuința sa, situată la aproximativ 100 m de locul crimei, în vederea efectuării unei percheziţii domiciliare.

Potrivit aceleiaşi surse, cu această ocazie anchetatorii au descoperit 10 telefoane, un laptop, cărți de identitate și îmbrăcăminte personală feminină care ar fi aparţinut victimelor, obiecte pe care le-a prezentat presei, cu speranţa că vor ajuta la identificarea cadavrelor. Ei au cerut familiilor care recunosc obiectele şi „care cred că cei dragi ai lor ar fi putut cădea pradă acestor crime macabre” să raporteze acest lucru la poliție.

Acasă la Jomaisi Khalisia, poliţiştii au găsit, de asemenea, şi o macetă despre care se crede că a fost folosită pentru dezmembrarea victimelor și nouă saci din plastic identici cu cei găsiţi cu rămăşiţe umane în groapa de gunoi.

„Se conturează din ce în ce mai mult ideea că avem de-a face cu un criminal în serie, un criminal în serie psihopat, care nu are respect pentru viața umană, care nu are respect și demnitate”, a declarat Mohamed Amin.

Jomaisi Khalisia a devenit principalul suspect după ce specialiştii au examinat un telefon mobil al uneia dintre victime, , Josephine Mulongo Owino, şi au văzut locul unde au fost efectuate unele tranzacții cu bani din contul femeii chiar în ziua în care aceasta a dispărut.

Reprezentanţii poliţiei au mai precizat că anchetează şi un al doilea bărbat, asupra căruia a fost descoperit un telefon mobil care i-a aparţinut uneia dintre victime. Despre acesta nu s-a precizat însă decât faptul că a fost arestat şi că este suspect de crimă sau de complicitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii