Un bucătar faimos dezvăluie secretul piureului de cartofi cremos: ce greșeală fac majoritatea oamenilor

Un bucătar faimos dezvăluie secretul piureului de cartofi cremos: ce greșeală fac majoritatea oamenilor

Un bucătar și-a dezvăluit secretul pentru a face cel mai cremos piure de cartofi posibil, împărtășind în același timp greșeala pe care mulți oameni o fac atunci când îi gătesc.

foto piure de cartofi

Rețeta perfectă de piure de cartofi FOTO Freepik

Rosemary Gill, director de educație la școala de gătit Milk Street, cu sediul în Boston, a intrat pe TikTok pentru a împărtăși rețeta sa pentru garnitura preferată a multora dintre noi.

Publicând pe platforma social media sub numele școlii de gătit @177milkstreet, ea a spus: „Fierbeți piureul de cartofi în lapte, nu în apă, cartofii sunt ca o pastă, eliberează amidon în lichidul în care se gătesc. Acest lichid devine efectiv aur lichid - permițându-ne să obținem cartofi piure luxurianți, mătăsoși, cremoși. Când aruncați apa în care ați fiert cartofii, aruncați tot amidonul, deci îl irosiți”.

Laptele devine lichidul nostru de gătit și un înlocuitor pentru smântâna de gătit pe care mulți o adaugă la piure”, a mai explicat bucătarul chef.

Reacționând la videoclip, recenziile altor utilizatori cu privire la piureul de cartofi al bucătarului au fost mixte, unii apreciind rețeta, în timp ce alții nu au fost atât de mulțumiți.

Unii dintre utilizatorii care au scris comentarii au fost mulțumiți de rețetă, spunând că arată extrem de bine și delicios, dar nu toți internauții au fost de acord.

O bună bucată dintre utilizatorii care au mai lăsat comentarii erau confuzi referitor la cantiatatea de lapte sau la amidonul lichidului în care au fiert cartofii. Astfel, această categorie de oameni au adus critici, spunând că piureul de cartofi afișat în videoclip nu pare deloc cremos, sau că amidonul din lapte ar urma să facă piureul lipicios. Un internaut a mers așa de departe încât a caracterizat piureul din videoclip ca fiind „ca o supă”.

Pe de altă parte, alți internauți au venit cu propuneri diferite pentru înlocuirea lichidului în care se pot fierbe cartofii . O internaută a spus că în loc de apă sau lapte, ea folosește supă de pui pentru fierberea cartofilor din care face piure, iar familia sa iubește această interpretare diferită a rețetei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Probabil au fotografiat zona. Suntem testați” / Cu F-16 pe urme, drona rusă nu a intrat 30 km în România pentru a vedea frumusețile Babadagului

2 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

3 „A fost găsită perfect, porecla” / Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”

4 Apar amănuntele flagrantului DNA din Portul Constanța: 700 de dolari era șpaga pe container. Un vameș a înghițit probele

5 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei