Un bărbat care a mâncat doar carne roșie și ouă timp de un an mărturisește ce efect a avut dieta: „Mi-a schimbat complet viața”
Un bărbat din SUA care și-a schimbat radical dieta după ce a trecut cu mult de 100 de kilograme a mărturisit că regimul alimentar adoptat, bazat preponderent pe carne roșie , l-a ajutat nu doar să slăbească ci și să scape de depresie. Experții avertizează însă că o astfel de dietă vine la pachet cu riscuri.
Patrick Ensley, un tehnician din Nebraska, cântărea în urmă cu un an peste 136 de kilograme și suferea de depresie. Bărbatul și-a schimbat radical viața după ce a adoptat o „dietă carnivoră”, potrivit Daily Mail .
Timp de un an, a mâncat, zilnic, o friptură de 450 de grame și tot atâta carne tocată, plus șase ouă.
Bărbatul a povestit pentru Mail Online ce l-a determinat să-și schimbe dieta:
„Nu-mi venea să mă dau jos din pat. Aveam dureri și rigiditate. Mă dureau gleznele, spatele și genunchii și mă simțeam mizerabil”.
Patrick a povestit cum simțea că rămâne fără suflare la un simplu efort precum urcatul scărilor, mărturisind că se simțea ca un „prizonier” în propriul corp pentru că era „atât de mare, greu și nesănătos”.
Spune însă că fost motivat să ia măsuri și de dorința de a se asigura că își va putea vedea fiul crescând.
Când a trecut la „dieta carnivoră” , el și soția, Caitlynn, care i-a urmat exemplul, au eliminat din casă toate produsele din alte categorii și au elaborat un plan de mese pentru a nu „ronțăi” prea mult.
În cazul în care simțea nevoia unor gustări, Patrick consuma chifteluțe făcute în casă, șorici de porc, brânză, carne de vită uscată, salam și pepperoni.
Patrick a făcut fotografii „înainte” de a trece la noul regim pentru a-și monitoriza progresul.
Bărbatul povestește că, după un an de dietă, viața lui s-a schimbat complet. A slăbit peste 60 de kilograme și a pierdut 19 centimetri în talie.
„Am observat o schimbare uriașă în starea mea de spirit”
Spune că acum are e o calitate mai bună a somnului și se trezește simțindu-se „înviorat, plin de energie” și nu mai are dureri.
„Chiar și după prima lună sau două, am observat o schimbare uriașă în starea mea de spirit, ambiție și pozitivitate. M-am simțit mai bine mental aproape imediat”, a declarat Patrick pentru Daily Mail.
„Această experiență mi-a schimbat complet viața și mi-am regăsit scopul.”
Într-un videoclip postat pe YouTube, în care a vorbit despre dieta sa, Patrick a dezvăluit că, după ce a slăbit 63 de kilograme, și-a propus să reintroducă în dieta sa unele fructe, precum căpșunele organice, pentru a vedea cum reacționează corpul său și pentru a se adapta la o viață fără „restricții constante”.
Ce avertizează experții cu privire la dieta carnivoră?
Harvard Health avertizează că riscurile unei astfel de diete includ un aport crescut de grăsimi saturate prin carne, precum și un risc crescut de calculi renali, gută și osteoporoză, potrivit UNILAD .
Aportul ridicat de proteine din această dietă poate duce, de asemenea, la afectarea funcției renale.
Și Liz Weinandy, dietetician la The Ohio State University Wexner Medical Center din Columbus, aprecizat pentru Everyday Health că există o mulțime de „dezavantaje” ale dietei, inclusiv o lipsă de nutrienți care sunt prezenți în plante, cum ar fi vitamina C și vitamina E, a spus dieteticianul.
Sursa: adevarul.ro