Un bărbat aflat în moarte cerebrală s-a trezit în timp ce i se recoltau organele. „Au oprit procedura pentru că dădea prea multe semne de viață”

Un bărbat aflat în moarte cerebrală s-a trezit în timp ce i se recoltau organele. „Au oprit procedura pentru că dădea prea multe semne de viață”

Un bărbat care a intrat în stop cardiac și a fost declarat în moarte cerebrală s-a trezit în timp ce chirurgii erau în plin proces de recoltare a organelor sale în vederea donării.

Prelevare organe de la pacienți în moarte cerebrală FOTO: Arhivă

Prelevare organe de la pacienți în moarte cerebrală FOTO: Arhivă

Potrivit The Guardian , cazul lui Anthony Thomas „TJ” Hoover II este investigat de oficiali guvernamentali federali și de stat. Oficialii din cadrul sistemului de prelevare de organe din SUA insistă că există măsuri de protecție pentru a preveni astfel de episoade, deși rudele lui Hoover a declarat presei că „experiența lor evidențiază necesitatea unei reforme”.

Sora lui Hoover, Donna Rhorer, a povestit cum acesta a fost dus la spitalul Baptist Health din Richmond, Kentucky, în octombrie 2021, din cauza unei supradoze de droguri.

Medicii i-au spus curând lui Rhorer și rudelor sale că Hoover „nu avea reflexe sau activitate cerebrală și, în cele din urmă, au decis să îl scoată de la suportul vital”.

Personalul spitalului le-ar fi spus apoi că „Hoover și-a dat acordul ca organele sale să fie donate în cazul morții sale”. Pentru a-i onora dorința, spitalul a testat care dintre organele sale ar fi viabile pentru donare, iar unitatea chiar a organizat o ceremonie în amintirea sa.

Rhorer a spus că a observat că ochii bărbatului se deschid și par să o urmărească. „Ni s-a spus că erau doar reflexe - un lucru normal”, a declarat ea pentru un post de televiziune.

„Cine suntem noi să punem la îndoială sistemul medical?”

La aproximativ o oră după ce bărbatul a fost adus în sala de operație pentru ca organele sale să fie prelevate , un medic a ieșit și a explicat că Hoover „nu era pregătit”.

„A făcut încercări de a spune: <Hei, sunt aici>, dar a fost cam ignorat...„În cele din urmă au oprit procedura pentru că dădea prea multe semne de viață”, a spus sora bărbatului.

Rhorer își amintește că a primit instrucțiuni să își aducă fratele acasă și să îl facă să se simtă confortabil, deși probabil nu va mai trăi mult.

Conducerea Baptist Health a declarat într-o declarație că siguranța pacienților a fost „cea mai mare prioritate”.

„Lucrăm îndeaproape cu pacienții noștri și cu familiile acestora pentru a ne asigura că dorințele pacienților noștri privind donarea de organe sunt respectate”, se arată în declarația spitalului.

Kentucky Organ Donor Affiliates (Koda) a afirmat că acest caz „nu a fost prezentat cu exactitate, iar organizația nu a colectat niciodată organe de la pacienți vii și că nimeni nu a fost presat vreodată să facă acest lucru”.

Cu toate acestea, biroul procurorului general al statului, precum și o agenție federală care ajută la supravegherea prelevării de organe investighează cazul lui Hoover.

Medicii se tem că atenția mediatică atrasă de cazul acestui pacient ar putea submina un sistem de transplant de organe cu o listă de așteptare de peste 100.000 de persoane.

Un profesor de etică medicală susține că toate indiciile arată că cazuri precum cel al lui Hoover sunt, în general, „cazuri unice pe care sperăm să le putem rezolva și să împiedicăm să se mai întâmple vreodată”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 VIDEO Surprinzătoarele declarații ale generalului Valeri Zalujnîi despre „armatele NATO”

3 „Eu sunt femeie de rate? E cash” / Andreea Tonciu și-a cumpărat bolid de 700.000 de euro, dar fanii sunt convinși că a luat-o în rate

4 VIDEO Imagini cu ultimele clipe trăite de liderul Hamas, Yahya Sinwar

5 Igor Girkin dezvăluie că Rusia rămâne fără soldați și arme