Un bărbat a folosit inteligența artificială pentru a crea o versiune virtuală a iubitei sale. Aceasta îi poate trimite mesaje romantice și selfie-uri ori de câte ori dorește
Enias Cailliau a creat o clonă virtuală a iubitei sale, Sacha Ludwig, după ce s-a inspirat din popularitatea în creștere a ChatGPT de la OpenAI și din valul următor de chatbots cu inteligență artificială axați pe personalitate.
FOTO: Twitter
El s-a inspirat din modele precum CarynAI, dar a fost descurajat de cât de scumpe erau, a declarat el pentru Insider . CarynAI taxează abonații cu 1 dolar pe minut.
„Cred că este un pas prea mare, deoarece tehnologia este destul de simplă, este accesibilă și toată lumea o poate folosi”, a spus Cailliau.
De aceea a decis să lanseze GirlfriendGPT ca proiect open-source, care permite altora să îl personalizeze cu caracteristicile unice ale partenerelor lor.
În timp ce Cailliau s-a jucat cu crearea altor personalități AI, cum ar fi chatbots de tip „partenerul de sală” și „Karen” de vârstă mijlocie, el a declarat pentru Insider că a considerat că este dificil să le evalueze.
Cu toate acestea, el a spus că i-a fost mult mai ușor să evalueze o „clonă” a partenerei sale din viața reală, femeia cu care locuiește, ceea ce a dus la crearea GirlfriendGPT.
„Setul de testare există”, a spus Cailliau. „În fiecare zi comunic cu Sacha din viața reală, iar apoi comunic doar cu Sacha virtuală și văd care este diferența.”
De asemenea, a utilizat și un un generator de text-to-speech AI pentru a reproduce vocea lui Ludwig, robotul fiind capabil să trimită mesaje vocale prin Telegram.
Cailliau a folosit, de asemenea, un instrument de generare text-imagine care îi permite lui GirlfriendGPT să îi trimită selfie-uri, potrivit Motherboard.
În cele din urmă, ar putea duce la o lume în care oamenii au două versiuni ale partenerilor lor cu care interacționează sau, în cele din urmă, un singur „partener” digital.
Unele aspecte ale proiectului sunt încă în lucru. Cailliau a spus că vocea nu sună chiar ca Ludwig, în ciuda faptului că a fost formată după videoclipurile ei de pe YouTube și înregistrări vocale.
Cailliau a spus că urmărește să încorporeze memoria pe termen lung pentru a face conversațiile mai semnificative și pentru ca preferințele utilizatorului să poată fi reținute.
Sursa: adevarul.ro