Un bărbat a distrus o valoroasă sculptură la deschiderea unei expoziții de artă în Italia

Un bărbat a distrus o valoroasă sculptură la deschiderea unei expoziții de artă în Italia

Un bărbat a distrus vineri o sculptură a artistului și activistului chinez Ai Weiwei în timpul deschiderii expoziției sale la Palazzo Fava din orașul italian Bologna, a declarat un purtător de cuvânt al expoziției.

Opera artistului chinez a fost distrusă FOTO: X

Opera artistului chinez a fost distrusă FOTO: X

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere - postate pe contul de Instagram al lui Ai Weiwei - au arătat un bărbat împingând energic sculptura, rupând-o și ținând apoi o bucată din ea deasupra capului, scrioe reuters.com.

Sculptura vizată a fost marele „Cub de porțelan” albastru și alb al artistului, a declarat purtătorul de cuvânt.

Curatorul expoziției, Arturo Galansino, a declarat că autorul este cunoscut în lumea artei.

„Din păcate, îl cunosc pe autorul acestui gest lipsit de considerație dintr-o serie de episoade deranjante și dăunătoare de-a lungul anilor, care au implicat diverse expoziții și instituții din Florența”, a declarat Galansino.

Poliția din Bologna a declarat presei locale că un bărbat ceh în vârstă de 57 de ani a fost arestat după ce a fost oprit de paza muzeului.

image

Purtătorul de cuvânt a declarat că expoziția de artă, intitulată „Cine sunt eu?”, a fost deschisă sâmbătă în mod normal și că opera va fi înlocuită cu o imprimare în mărime naturală a cubului. Expoziția urmează să fie deschisă până la 4 mai.

„Ai Weiwei s-a îngrijorat că nimeni nu a fost rănit și apoi a cerut ca rămășițele operei să fie acoperite și duse departe”, a spus el.

Nu a fost clar cum a intrat bărbatul în clădire în timpul evenimentului pe bază de invitație de vineri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit