Un băiat de 12 ani, care a spus că „nu există persoane non-binare”, e suspectat de extremism. Ce alte afirmaţii „periculoase” a mai făcut el

Un băiat de 12 ani, care a spus că „nu există persoane non-binare”, e suspectat de extremism. Ce alte afirmaţii „periculoase” a mai făcut el

O şcoală din Marea Britanie a sesizat ofițerii de prevenire a extremismului cu privire la un elev în vârstă de 12 ani, după ce acesta a postat, cu acordul mamei sale, un videoclip în care a spus că „nu există persoane non-binare” şi preciza că el este „homosexual, nu queer”.

Un băiat de 12 ani e suspectat de extremism după ce a postat un videoclip. Foto Shutterstock

Un băiat de 12 ani e suspectat de extremism după ce a postat un videoclip. Foto Shutterstock

Poliţiştii de la Prevent, programul Ministerului de Interne britanic care încearcă să prevină extremismul, au supus copilul şi şi pe mama acestuia unui adevărat interogatoriu şi spun că există riscul ca, în câţiva ani, el să se alăture grupurilor de extremă dreapta, relatează DailyMail.

Tot scandalul s-a declanşat după ce copilul a realizat un videoclip, pe care l-a postat online, în care spunea, printre altele, că „nu există persoane non-binare ” şi că el este „homosexual, nu queer”, ca reacţie la bullyingul de care are parte la şcoală din partea altor elevi, care au crezut că el susține ideologia transsexuală.

Dacă iniţial cuvântul „queer” era o insultă homofobă , mai nou activiștii trans susțin că acesta descrie acum persoanele care nu aderă la ideile de sex sau gen.

După apariţia filmuleţului în mediul online, școala i-a transmis mamei băiatului de 12 ani că îl vor trimite la Prevent, pentru căse tem că ar putea fi în pericol de a fi radicalizat de extrema dreaptă.

„Credem că a fost vizat deoarece copiii cred că persoanele gay sunt de acord cu ideologia trans. El a făcut un videoclip pe care l-am încărcat pe YouTube în care spunea că «există doar două genuri» și că «sunt gay, nu queer». Au sunat de la şcoală și mi-au spus că au fost indignați de acest lucru. Mi s-a comunicat şi că îl vor trimite la Prevent pentru acel videoclip, a spus mama copilului, care între timp a fost vizitată deja de ofițeri de la Prevent și de la Northumbria Police, o vizită pe care a descris-o drept „un interogatoriu”.

Femeia mai spune că ofițerii de combatere a terorismului și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că fiul ei, care este evreu, ar avea vederi extremiste, din cauza răspunsului său când a fost întrebat dacă există grupuri care nu ar trebui să existe şi copilul a răspuns că „Hamas ar trebui să fie eliminată”.

Un alt argument al celor de la Prevent că băiatul riscă să se radicalizeze îl reprezintă comentariile pe care le-a făcut la adresa colegilor săi de clasă care îi adresează insulte rasiste îngrozitoare, despre care a spus că vrea „să îi extermine”.

Poliţiştii au sugerat, de asemenea, că băiatul ar avea un interes nesănătos pentru arme, din cauza unui alt videoclip online, postat de mama sa, care îl arăta trăgând cu o arbaletă de jucărie cumpărată, a mai spus femeia.

Concluzia la care au ajuns aceştia a fost că băiatul riscă să se radicalizeze şi să se alăture unor grupuri de extremă dreapta atunci când împlinește 13 ani și are dreptul la propriile conturi de social media.

Mama băiatului a trimis școlii din South Tyneside, unde învaţă copilul, o scrisoare în care care a acuzat instituţia şi pe cei de la Prevent de standarde duble, susținând că incidentele antisemite de la școală nu au fost tratate în același mod şi nu s-a luat nicio măsură împotriva celor care l-au hărţuit constant pe fiul său cu insulte rasiale.

„Poliţiştii au ratat intenţionat ţinta”

Câteva organizaţii de activişti pentru libertatea de exprimare au luat poziţie şi le-au reproșat ofițerilor de la Prevent că „au ratat intenționat ținta”.

„Opiniile sale cu privire la gen sunt cât se poate de departe de terorism. Sunt opinii pe care le au majoritatea oamenilor din Marea Britanie și nici măcar nu intră în sfera terorismului. Nu le poți numi criminalitate, darămite terorism. Există o diferență între comportament rău și terorism. Acesta este un alt caz în care poliția ratează intenționat ținta, pentru că vânarea copiilor de școală este mai ușoară decât confruntarea cu teroriștii reali”, a declarat Harry Miller, director executiv al Fair Cop.

„Dacă este un semn de radicalizare să spui că nu-ți place să ți se spună «poponar», atunci, conform cercetărilor noastre, 94% dintre persoanele LGB se pot aștepta la o bătaie la ușă din partea ofițerilor antiterorism. Îl aplaudăm pe acest băiat pentru că și-a apărat convingerile și îi condamnăm pe profesorii și polițiștii care consideră că este greșit să urască această insultă oribilă”, a spus şi Kate Barker, director executiv al LGB Alliance.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Stareța Mănăstirii Voroneț, Gabriela Platon, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități monahale

2 „Cineva trebuie să vorbească despre acest infern” / Dezvăluirile unui luptător român din trupele speciale israeliene

3 Un fost procuror DNA cu pensie lunară de 42.700 lei a dat statul în judecată pentru mărire!

4 Ucraina a reușit să obțină cel mai mare succes de război asimetric din istorie

5 Soții Videanu sunt „pensionarii” români opriți pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro / „Un colier pentru soția mea și un ceas pe car…