Un avocat britanic străbate călare distanţa Moscova-Sighişoara ca să adune bani pentru paralimpici - FOTO

Un avocat britanic străbate călare distanţa Moscova-Sighişoara ca să adune bani pentru paralimpici - FOTO

Un avocat britanic, Michael Pugh, care a pornit călare din Moscova cu destinaţia Sighişoara a ajuns, luni, în Bistriţa-Năsăud, la Herghelia Beclean, el declarând că unul din scopurile călătoriei sale este să strângă bani pentru paralimpicii englezi şi români, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocatul Michael Pugh a ajuns la Herghelia Beclean luni după-amiază, însoţit de două verişoare, o prietenă şi un bărbat, Robert Iggleton, fost ofiţer de cavalerie în armata Marii Britanii, în vârstă de 72 de ani, ei urmând să continue drumul spre Sighişoara, destinaţia finală, tot călare.

Michael Pugh, în vârstă de 41 de ani, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că este originar din Cardiff şi şi-a petrecut primii 18 ani pe pământurile natale, apoi a lucrat în Franţa, Ucraina şi Rusia, iar în ultimii şase ani a fost partener la o firmă de avocatură din Moscova.

"Am decis să ies din acel carusel care se învârte din ce în ce mai repede. Mă voi întoarce în Marea Britanie şi voi vedea ce voi face". a spus Pugh.

El a explicat că firma de avocatură din care făcea parte este parteneră a Asociaţiei Paralimpicilor din Marea Britanie, iar el a reprezentat-o atunci când a avut loc Olimpiada Paralimpicilor de la Soci (Rusia). De atunci, a rămas impresionat de eforturile şi realizările sportivilor paralimpici, astfel că, înainte să plece în călătoria călare, s-a gândit că ar putea strânge bani pentru paralimpicii din Anglia, dar şi pentru cei din România.

Avocatul a spus că a strâns, până acum, 4.000 de lire din donaţii.

"Iniţial, am vrut să plec din Moscova, călare, până în Ţara Galilor, dar mi-am dat seama că ar fi o călătorie foarte lungă, de şase luni, dificil de realizat, aşa că m-am gândit să mă opresc la jumătate, în Sighişoara, un oraş despre care am auzit că e foarte frumos. Am dat călătoriei mele de 2.200 de kilometri şi o notă caritabilă fiindcă am fost impresionat până la lacrimi de sportivii paralimpici de la Soci şi de aceea am decis să strâng bani în călătoria mea pentru paralimpicii britanici şi români. Îi încurajez pe români să doneze bani pentru asociaţia sportivilor paralimpici. În 2016 va fi o nouă ediţie a Jocurilor Paralimpice şi ar fi frumos ca România să participe cu o echipă bună", a spus Michael Pugh.

În ce priveşte excursia călare în care a pornit în 1 iunie de la Moscova, el a spus că i-a fost destul de greu să o organizeze.

"La Moscova am avut ceva dificultăţi, la fel în Belarus şi Ucraina. Plus că am depins şi de condiţiile meteo. Nu e uşor cu caii pe vreme nefavorabilă. Până acum, prin România şi Ucraina am trăit cele mai bune experienţe. Mi-au plăcut Munţii Carpaţi, frumuseţea Bucovinei cu mănăstirile ei minunate, Parcul Naţional Munţii Călimani. Când intri într-o ţară din Uniunea Europeană simţi cumva că eşti acasă", a spus el.

Însoţit de rude şi prieteni britanici, Michael Pugh a călărit între 30 şi 50 de kilometri pe zi şi a intrat în contact cu oamenii din comunităţile prin care a trecut.

După ce a intrat în România, grupul de britanici a fost preluat de Radu Rey de la Centrul Turistic Neagra Şarului de lângă Vatra Dornei.

"I-am preluat de la graniţa cu Ucraina şi am parcurs, cu caii noştri, un traseu pe care nu îl mai făcusem până acum, de şase zile, peste munţi. Am folosit cai de diverse rase, de la Pur Sânge Arab, Semigreu, cal de sport unguresc, românesc. Am încercat să facem traseul astfel încât să viziteze cât mai multe herghelii de stat. Am vizitat Herghelia Rădăuţi, apoi Lucina şi acum am ajuns la Beclean unde pot vedea rasa Lipiţan. Pentru ei a fost o călătorie interesantă prin România. În alte ţări nu au avut parte de o organizare atât de bună. Noi avem experienţă în turism ecvestru şi chiar intenţionăm să facem un traseu de turism ecvestru pe care să îl promovăm, ce au făcut dânşii acum să devină un traseu care să poată fi vândut. O zi de turism ecvestru poate ajunge la 120 de euro pe zi cu cazări, mese, transfer de bagaje, transfer la aeroport", a spus Radu Rey.

Potrivit sursei citate, în Bucovina, britanicii au petrecut cinci zile vizitând, printre altele, Mănăstirea Putna, chilia lui Daniel Sihastru, Poiana Negri, cei 12 Apostoli din Munţii Călimani şi Neagra Şarului.

La Beclean, englezii au ajuns cu maşina şi au schimbat caii cu alţi cinci de la Centrul Caii Lupilor.

"Mai departe mergem cu cai de la Centrul Caii Lupilor. Acum trebuie să fiu sincer şi să vă spun că nu am parcurs niciodată traseul acesta până la Sighişoara. Vom pleca cu cinci cai pentru ei, sunt Lipiţani şi Pur Sânge Arab şi unul pe care voi călări eu. Am rămas surprins că Michael Pugh vine călare din Moscova. Eu mi-am propus să vin din Belgia, dar nu am reuşit. Nu am găsit caii potriviţi. Nu m-am gândit la mine, m-am gândit la cai. Bravo lui! E lucru mare că a schimbat caii. În primul rând vă pot spune că potcoavele nu rezistă mai mult de 200 de kilometri", a declarat Simion Crăciun, proprietarul Centrului Caii Lupilor.

În ceea ce priveşte destinaţia finală a călătoriei, Michael Pugh a explicat că Sighişoara este o localitate pe care îşi doreşte "cu ardoare" să o vadă.

"Am citit multe despre ea, inclusiv că e atât de frumoasă că ar trebui arestată", a spus el, glumind.

În timpul călătoriei prin ţara noastră, avocatul a afirmat că şi-a schimbat părerea despre România.

"În Marea Britanie se tot vorbea de venirea românilor acolo la muncă, de faptul că vin românii să ne ia joburile, deşi de fapt e vorba de libera mişcare pe piaţa muncii. Acum, iată-mă pe mine în România, şi sunt foarte bucuros să văd că aveţi o ţară aşa de frumoasă. Noi ne concentrăm pe un aspect pozitiv al cooperării cu România şi e foarte frumos", a declarat el.

Michael Pugh va ajunge la Sighişoara în 25 august. Acolo va fi aşteptat de părinţii săi, de rude şi prieteni şi va sărbători succesul de a traversa o parte din Europa călare.

Sursa: mediafax.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”