Un astronaut de pe Stația Spațială Internațională a auzit „sunete ciudate” de la capsula Starliner

Un astronaut de pe Stația Spațială Internațională a auzit „sunete ciudate” de la capsula Starliner

Capsula Starliner a început să scoată zgomote ciudate, ca de sonar, și nici echipajul, nici centrul de comandă nu știu de unde vin. Butch Wilmore, unul dintre astronauții care au mers cu ea pe Stația Spațială Internațională, a reușit să transmită la sol zgomotul, potrivit The Guardian . Înregistrarea a ajuns pe internet, iar oamenii au comparat sunetul cu ceva venit dintr-un film horror. Capsula Starliner urmează să se întoarcă pe Pământ fără echipaj, săptămâna aceasta, scrie Digi24 .

- Asta e.
- Da, Butch, acum am auzit. A fost un zgomot care pulsa, ca un sonar.
- Mai dau o dată și apoi să vă puneți capul la contribuție să vă dați seama ce se întâmplă. Legătura la voi. Să îmi spuneți dacă v-ați dat seama.
- O înregistrare bună. Mulțumim, Butch. O dăm mai departe la echipă și îți spunem ce aflăm. Butch, ca să fim sigur că suntem pe aceeași lungime de undă. Sunetul vine din difuzorul de la Starliner. Nu observi alte sunete, alte setări ciudate acolo, da?
- Nu, restul este normal.
- În regulă. Mulțumim.

Capsula Starliner, care a transportat doi astronauţi NASA la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la începutul lunii iunie, trebuia iniţial să petreacă puţin peste o săptămână în spaţiu, dar a fost necesară efectuarea unor teste după ce au fost detectate mai multe anomalii în timpul zborului.

Sunita Williams și Butch Wilmore sunt la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) din 6 iunie, după prima andocare cu echipaj a navei spațiale de nouă generație. De atunci, misiunea s-a prelungit şi data de întoarcere a devenit din ce în ce mai incertă.

Oficialii NASA au precizat că astronauții Butch Wilmore și Suni Williams, care au format primul echipaj uman care a zburat cu capsula Boeing Starliner s-ar putea întoarce pe Pământ abia în februarie 2025 în capsula Crew Dragon a companiei SpaceX.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Operațiunea secretă care va schimba lumea

3 Miliardarul saudit Mohamed Al Fayed își viola și abuza angajatele: „Era un monstru, un prădător sexual, fără nicio busolă morală”

4 Misterioasa sinucidere a secretarei-șefe de la UMF București

5 Șoșoacă și-a abandonat partidul? / ANAF a declarat SOS România „inactiv”. Formațiunea riscă să nu poată participa în alegeri