Un angajat al OceanGate, concediat după ce a semnalat riscuri la submersibilul dispărut: 1% șanse de supraviețuire pentru echipaj

Un angajat al OceanGate, concediat după ce a semnalat riscuri la submersibilul dispărut: 1% șanse de supraviețuire pentru echipaj

Un angajat al OceanGate a fost concediat pe nedrept după ce, în 2018, a atras atenția riscurilor la care sunt supuși turiștii din cauza problemelor care existau la nivelul submersibilului Titan. Se pare că aceștia nu erau informați corect despre acest proiect experimental.

Submersibilul a dispărut în Oceanul Atlantic FOTO OceanGate Expeditions

Submersibilul a dispărut în Oceanul Atlantic FOTO OceanGate Expeditions

Mai multe documente judecătorești obținute de The New Republic arată că angajatul, David Lochridge, era îngrijorat cu privire la „potențialul pericol la care sunt supuși pasagerii submersibilului Titan în momentul în care ajunge în adâncuri”.

Acesta a lucrat ca director de operațiuni maritime la OceanGate, fiind „responsabil de siguranța echipajului și a clienților”. Documentele arată că a fost concediat pe nedrept după ce a ridicat problema siguranței. Compania ar fi vrut astfel să-l reducă la tăcere „pentru a evita abordarea problemelor de siguranță și control”, scrie The Guardian .

Astfel, Lochridge „a identificat numeroase probleme care îi stârneau îngrijorarea și a oferit recomandări de rezolvare pentru fiecare în parte”.

Pasagerii nu ar fi fost informați corect despre acest proiect experimental, despre lipsa testării nedistructive a carenei sau despre utilizarea materialelor inflamabile periculoase în submersibil”, se arată în documentee.

Un fost comandant de submarin nuclear, locotenent David Marquet, a declarat pentru sursa menționată mai sus că echipajul are 1% șase de supraviețuire.

În submersibil se află cinci persoane: miliardarul și exploratorul birtanic Hamish Harding, un om de afaceri pakistanez și fiul său - Shahzada și Suleman Dawood, exploratorul francez Paul-Henry Nargeolet, dar și Stockton Rush, fondatorul și CEO-ul companiei OceanGate.

Operațiune impresionantă de salvare

Submersibilul are 96 de ore de oxigen , iar salvatorii au avertizat că ar putea dura până la două zile pentru a ajunge pe fundul oceanului dacă ambarcațiunea s-ar fi scufundat acolo.

Se crede că grupul de turism OceanGate Expeditions, care duce exploratorii în adâncurile Atlanticului pentru 250.000 de dolari de persoană, a pierdut contactul când nava se afla chiar deasupra epavei Titanicului.

Echipajul vehiculului autonom de mare adâncime „Titan”, care a dispărut în apele Oceanului Atlantic, potrivit experților, are o rezervă de aer pentru încă aproximativ 40 de ore. Acest lucru a fost declarat la o conferință de presă de marți de reprezentantul diviziei de nord-est a Gărzii de Coastă a SUA, Jason Frederick.

În prezent, mai avem 40 până la 41 de ore”, a spus el ca răspuns la o întrebare conexă.

Garda de Coastă a SUA conduce operațiunea de căutare, deoarece această parte a Oceanului Atlantic se află sub jurisdicția Statelor Unite. Canada participă și ea la căutare, trimițând, printre altele, o aeronavă militară în zona de operare, concepută pentru a căuta și distruge submarinele și navele de suprafață inamice. În plus, nava oceanografică franceză „Atalant” cu un vehicul autonom la mare adâncime este trimisă la locul de căutare.

La bordul batiscafului sunt cinci persoane, cu care nu s-a luat legătura de mai mult de o zi. Contactul cu dispozitivul a fost pierdut duminică, după aproximativ 1 oră și 45 de minute după scufundare.

Luni, OceanGate Expeditions a confirmat dispariția submersibilului său, destinat să ducă turiștii la locul scufundării Titanicului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii

4 Foarte interesant!

5 „Un pas foarte mare spre începerea celui de-al Treilea Război Mondial”. Reacția Rusiei după ce Biden a permis Ucrainei să utilizeze rachete americane