Un an de război la scară largă în Ucraina. Spionajul german: Putin nu vrea negocieri de pace, ci avantaje pe câmpul de luptă

Un an de război la scară largă în Ucraina. Spionajul german: Putin nu vrea negocieri de pace, ci avantaje pe câmpul de luptă

La un an de la declanșarea invaziei ruse din Ucraina, Vladimir Putin nu dă niciun semn de deschidere pentru negocieri în vederea păcii, ci caută să obțină avantaje pe câmpul de luptă pentru a tranșa situația în favoarea sa la un moment dat, avertizează şeful Agenției de Informaţii Externe a Germaniei (BND).

Bahmut: clădiri distruse de bombardamente rusești FOTO Profimedia

Bahmut: clădiri distruse de bombardamente rusești FOTO Profimedia

La 24 februarie 2022, după aproape opt ani de război în regiunea Donbass, în estul Ucrainei, Putin și-a trimis soldații în țara vecină pentru a o supune regimului său. Deși a evocat vag o deschidere spre negocieri de pace, totuși Kremlinul nu a făcut niciun pas concret în acest sens. Dimpotrivă, a regizat o anexare a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, aflate doar parțial sub ocupația forțelor armate ruse.

La un an de la declanșarea invaziei ruse din Ucraina, Vladimir Putin nu dă niciun semn că își dorește pacea, afirmă șeful BND, Bruno Kahl, într-o serie de comentarii făcute pentru grupul mass-media german Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

În acest moment, Putin caută „să obţină cât mai multe avantaje” pe câmpul de luptă „pentru a dicta un acord de pace în condiţiile sale la un moment dat în viitor”, avertizează șeful BND.

Potrivit lui Kahl, dintre cei 300.000 de bărbați mobilizați în baza decretului semnat de Putin în septembrie anul trecut, o parte se află deja în Ucraina, în timp ce altă se pregătește pentru lupte.

Șeful BND atenționează că Rusia dispune de un „potențial suplimentar de mobilizare”, de „până la un milion de bărbați”.

Totuși, în pofida avantajului numeric al Rusiei, Ucraina este în continuare capabilă să se apere foarte eficient, apreciază Bruno Kahl.

„Este o luptă dificilă pe termen lung şi partea ucraineană va avea succes doar dacă sprijinul Occidentului este cu adevărat susţinut”, a subliniat el.

În prezent, spune șeful BND, cele două părți duc un război de tranșee. Este un război „foarte crud, (...) de uzură”, afirmă Bruno Kahl, citat de DPA.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 „Prinț” bugetar cu două apartamente în Dubai...

2 ALERTĂ Bank of America, raport care dă fiori despre România

3 Cine e adevăratul suveran al suveraniștilor și cel mai periculos dintre ei. Expert în extremism: „Să nu ne lăsăm păcăliți de acest aspect”

4 De citit ce spune omul ăsta despre rețelele sociale

5 Foarte interesante amănunte...