Un aliment de bază din frigider ar putea reduce riscul în cazul femeilor de a face cancer, potrivit unui nou studiu

Un aliment de bază din frigider ar putea reduce riscul în cazul femeilor de a face cancer, potrivit unui nou studiu

Calciul obținut dintr-un aliment comun și foarte hrănitor poate reduce riscul unei femei de a dezvolta cancer colorectal, potrivit unui nou studiu.

Un produs din frigider este bogat în calciu FOTO: Arhivă, Adevărul

Un produs din frigider este bogat în calciu FOTO: Arhivă, Adevărul

Conform rezultatelor studiului din Marea Britanie, publicat în „Nature”, femeile trebuie să consume 300 mg de calciu pe zi pentru a-și reduce riscul de cancer cu 17%. Iar aceasta se întâmplă să fie cantitatea aproximativă dintr-un pahar de lapte.

Laptele este singurul aliment care conține toate mineralele indispensabile vieții: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, iod, fier, crom.

„Produsele lactate (inclusiv dovezile privind produsele lactate totale, laptele și brânza, precum și calciul alimentar) și suplimentele de calciu scad probabil riscul de cancer colorectal”, au scris Universitatea Oxford și Cancer Research UK în studiu.

„Acesta evidențiază potențialul rol protector al produselor lactate, în mare parte datorită calciului, în dezvoltarea cancerului intestinal”, a declarat cercetătorul principal, Dr. Keren Papier, scrie People.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au urmărit dieta și modelele de sănătate a mai mult de 542. 000 de femei, pe parcursul a 16 ani.

„Rolul protector al calciului poate proveni din modul în care acesta se leagă de acizii biliari și de acizii grași liberi din colon, reducând astfel efectele lor potențial cancerigene”, au susținut cercetătorii.

„Concluzionăm că produsele lactate ajută la protejarea împotriva cancerului colorectal”, se arată în studiu.

Potrivit publicației citate, studiul a constatat, de asemenea, un risc cu 8% mai mare de cancer colorectal cu „un consum mai mare de carne roșie și prelucrată” și a observat „o asociere mai mare pentru carnea prelucrată decât pentru carnea roșie”.

De asemenea, cercetătorii au stabilit că alcoolul crește riscul cu 15%.

Și, deși studiul s-a axat pe lapte, dr. Lisa Wilde, de la organizația caritabilă Bowel Cancer UK, a declarat pentru „că există modalități de a vă crește aportul de calciu, chiar dacă evitați produsele de origine animală”.

„Dacă nu beți lapte de vacă, există alte modalități prin care puteți obține calciu. De exemplu, din broccoli sau tofu”, susține specialistul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut și citit ce spune omul ăsta?

2 De citit textul Ioanei Ene Dogioiu: Cel mai mare protest după „10 august” este un semnal al tensiunii din societate care nu poate fi ignorat

3 Marcel Ciolacu confirmă discuțiile privind reorganizarea administrativ teritorială a României: „Aș dori în această sesiune să venim cu un proiect de l…

4 „Nu pariați niciodată împotriva SUA”

5 Putin a fost pe punctul să apese butonul nuclear după ce armata ucraineană încercuise 130.000 de soldați ruși. Reacția SUA a fost decisivă