„Un aliment care ne distruge metabolic”

„Un aliment care ne distruge metabolic”

Renumitul doctor Mihail Pautov arată că un covrig este de-a dreptul devastator pentru organism. Banalul covrig e cel mai nociv aliment pe care îl putem consuma, indiferent că e vorba de adulți sau de copii. Și, din păcate, e consumat zilnic. Efectul covrigului e devastator și direct asupra metabolismului și afectează capacitatea de gândire, relatează retetesivedete.ro .

„Un aliment care ne distruge metabolic”

Într-o postare pe TikTok, Mihail Pautov face prezintă cel mai nesănătos aliment dintre toate. „Am găsit un aliment foarte nesănătos care, efectiv, consumat greșit, ne distruge metabolic. Mă refer la aceste alimente în contextul în care le mâncăm aproape zilnic, le mâncăm în cantități mari și ne imaginăm că ele nu ne fac rău și, de fapt, ele ne fac rău”, susține dr. Pautov.

Medicul se referă la covrigii pe care foarte mulți români îi cumpără în fiecare dimineață în drum spre serviciu sau școală. Medicul a explicat din proprie experiență, analizând semnalele corpului său, ce se întâmplă în organism după ce a mâncat un covrig la prima oră a dimineții, fără să fi luat înainte micul dejun.

„Într-o jumătate de oră după ce am mâncat un covrig pe stomacul gol, glicemia a ajuns la 155. Apoi, a urmat o scădere bruscă a glicemiei, aproape de 70, lucru care mi-a adus confuzie, mi-a creat un declin cognitiv tranzitoriu și mi-a dat o senzație puternică de foame. Nu mă puteam concentra, nu aveam chef să mai vorbesc cu nimeni, tot ce voiam era să mănânc. Apoi am băut o bere fără alcool și mi-am recăpătat glicemia”, a mai spus medicul.

A urmat apoi faza a doua a experimentului. „La câteva ore, am mâncat alt covrig, cu somon, cu niște parmezan și cu o salată imensă. Rezultatul: glicemia mi-a crescut foarte puțin. Când am mâncat covrigul alături de grăsime, proteine, multe fibre, nu am mai avut acea senzație de foame, nu mi-a crescut nici insulina, nu am mai avut acea confuzie. Concluzia este – atenție cum mâncăm covrigul și cu ce îl combinăm!”, spune dr. Mihail Pautov în postarea sa.

„Un covrig mâncat pe stomacul gol este o furtună metabolică și vă face mai rău decât vă face o cola. Despre cola știți că va face rău, că vă îngrașă, că vă predispune la tot felul de probleme de sănătate și o faceți asumat, dar faceți-o asumat și atunci când mâncați un covrig, care nu este sănătos”, completează medicul.

E de reținut că puteți savura covrigi, dar nu pe stomacul gol. Ideal e să îi consumați în combinație cu salată, carne sau lactate.


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…