Un aliment banal, noua obsesie alimentară a tinerilor. E sănătos, are puține calorii și s-a viralizat pe rețele sociale VIDEO

Un aliment banal, noua obsesie alimentară a tinerilor. E sănătos, are puține calorii și s-a viralizat pe rețele sociale VIDEO

Un aliment banal revine în forță și devine una dintre preferințele de consum ale tinerilor atenți la ce mănâncă. Este vorba de brânza cottage, un tip de brânză proaspătă, obținut din lapte de vacă pasteurizat, cu conținut scăzut de grăsimi și calorii, care s-a viralizat pe rețele sociale.

Brânza Cottage este noua obsesie alimentară sănătoasă a generației Z, potrivit New York Post , care notează că gustarea este în vogă pe TikTok.

Supermarketurile din SUA au raportat o creștere a vânzărilor la acest sortiment de brânză, iar un influencer chiar a numit-o „noul avocado”.

Utilizatoarea @cookingwithnoa descrie pe reaua socială cum, în loc de avocado, a folosit brânză de vaci și ouă bătute (scrambled eggs) pe pâinea prăjită.

Ea a explicat în comentarii că brânza cottage este mai slabă în calorii și mai bogată în proteine decât avocado.

Brânza cottage, folosită ca bază pentru pizza. FOTO captură TikTok @oliviajarviss

Brânza cottage, folosită ca bază pentru pizza. FOTO captură TikTok @oliviajarviss

Influenceriță @oliviajarviss a prezentat, pe aceeași rețea, o pizza cu Cottage, în care brânza servește drept bază. Clipul său a devenit viral.

Utilizatorea a calculat și valorile nutriționale ale preparatului. Întreaga pizza are 353 de calorii, 23 de grame de carbohidrați și 58 de grame de proteine.

O nutriționistă de pe TikTok, @emthenutritionist, a avut, la rândul ei, o postare devenit virală (1,9 milioane de vizualizări) cu un preparat fierbinte cu brânză de vaci și miere.

Rețeta ei include piureul de avocado cu ceapă verde, busuioc și pătrunjel, apoi condimentarea cu sare și piper, așezarea piureului de avocado pe pâine prăjită și adăugarea brânzei de vaci deasupra.

Urmăritorii ei au încercat rețeta și i-au trimis feedback.

„Am făcut-o aseară, a fost absolut delicioasă, mulțumesc!", a spus unul dintre ei.

Cel mai ridicat nivel al vânzărilor din ultimii 40 de ani, în SUA

O cercetare realizată de The Knowledge Bank arată că brânza a înregistrat cel mai ridicat nivel al vânzărilor din ultimii 40 de ani, în special brânza cottage, care a crescut în popularitate în rândul consumatorilor tineri, preocupați de sănătate, care își împărtășesc descoperirile culinare cu urmăritorii de pe rețelele sociale, potrivit New York Post .

„Importanța tendințelor virale nu poate fi negată, iar popularitatea unor sortimente de brânză de vaci a crescut datorită TikTok și Instagram, ceea ce este extraordinar, deoarece poate insufla o nouă viață unor produse consacrate care au reușit să capteze un nou public", a declarat Anne-Laure Farrar, manager pentru cunoașterea pieței din Regatul Unit la The Knowledge Bank.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…