ULTIMA ORĂ/Turcia închide granița cu Iran pentru a stopa răspândirea coronavirusului/Pakistanul și Afganistanul închid și ele granițele cu Iranul

ULTIMA ORĂ/Turcia închide granița cu Iran pentru a stopa răspândirea coronavirusului/Pakistanul și Afganistanul închid și ele granițele cu Iranul

Turcia își va închide granița cu Iran, ca o măsură de precauție care să stopeze posibila răspândire a noului coronavirus, a anunțat duminică ministrul Sănătății Fahrettin Koca, potrivit Mediafax. Autostrăzile și liniile de căi ferate vor fi închise la ora locală 5.00.

Zborurile spre Iran vor fi suspendate, le-a mai spus Fahrettin Koca reporterilor.

Măsură vine după ce au fost raportate 43 de cazuri de îmbolnăviri în Iran și opt decese, cel mai mare bilanț în afara Chinei.

Pakistanul și Afganistanul închid și ele granițele cu Iranul

Pakistanul a închis granița cu Iranul iar Kabulul a "interzis temporar" călătoriile între Afganistan și Iran pentru a împiedica propagarea virusului, scrie AFP.

Afganistanul și Pakistanul au granițe prost apărate cu Iranul, iar acestea sunt folosite frecvent de călăuze pentru traficul de ființe umane. Milioane de refugiați afgani trăiesc în prezent în cele două țări.

Deciziile celor două țări vin după anunțarea a trei noi decese în Iran, care a devenit duminică statul cu cele mai multe victime ale infecției cu coronavirus, în afara Chinei, cu un total de 8 decese la 43 de cazuri de contaminare.

În Afganistan, trei persoane care au revenit din orașul sfânt al islamului Qom din Iran "prezentau simptome similare cu cele ale gripei, astăzi", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, Wahidullah Mayar, precizând că acestea au fost plasate în carantină.

De ce experții spun că epidemia din Iran este deosebit de îngrijorătoare

Situația răspândirii epidemiei de coronavirus în Iran ”are implicații majore pentru Orientul Mijlociu”, a declarat, pentru  Guardian , Paul Hunter, profesor la University of East Anglia.

”Este puțin probabil ca Iranul să aibă resursele și dotările necesare pentru a depista în mod adecvat cazurile și a le gestiona așa cum trebuie dacă numărul lor va fi mare”, a spus expertul.

 
Paul Hunter a explicat că o altă îngrijorare în privința cazurilor din Iran sunt conflictele armate din regiune: ”Așa cum s-a întâmplat cu Ebola în Republica Democrată Congo și cu poliomelita în Siria, războiul înlesnește răspândirea bolilor infecțioase”.

Profesorul Andrew Tatem de la University of Southampton a spus și el că ultimele informații sunt îngrijorătoare: ”Faptul că au fost confirmate, în Canada și Liban cazuri care par să provină din Iran sugerează că acolo este în desfășurare o epidemie semnificativă și că va mai continua pentru ceva timp”.

”Iranul are, de obicei, legături de transport cu țări unde sistemele de sănătate sunt mai slabe, precum Afghanistan, Irak și Pakistan. Dacă acestea vor importa epidemia, situația va fi deosebit de îngrijorătoare din punct de vedere al capacităților de descoperire a virusului și de limitare a răspândirii lui”, a adăugat Andrew Tatem.
 


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 DOCUMENT Comisia de la Veneția, palmă grea dată agaricilor care au anulat alegerile!

3 Surpriză! / Trei avioane Boeing 747 încărcate cu arme americane pentru Ucraina au aterizat la un important centru logistic

4 Amănunte care dau fiori despre Clanul Remmo

5 76 de milioane de oameni au văzut asta în 24 de ore...