ULTIMA ORĂ Rusia a vrut să îl asasineze pe directorul executiv al Rheinmetall/Complotul, dejucat de SUA și Germania

ULTIMA ORĂ Rusia a vrut să îl asasineze pe directorul executiv al Rheinmetall/Complotul, dejucat de SUA și Germania

Rusia a plănuit să-l asasineze pe directorul executiv al producătorului german de arme Rheinmetall, care produce obuze și vehicule militare pentru Ucraina, a informat joi CNN , citând cinci oficiali americani și occidentali neidentificați, scrie Reuters.

Complotul a fost descoperite de serviciile de informații la începutul acestui an.

Planul de a-l ucide CEO-ul Rheinmetall, Armin Papperger, a fost doar unul dintr-o serie de planuri guvernamentale ruse de a asasina directori din industria de apărare din Europa care sprijineau efortul de război al Ucrainei, potrivit CNN.

Când americanii au aflat de acest plan, au informat Germania, ale cărei servicii de securitate au putut apoi să-l protejeze pe Papperger și să dejoace complotul.

Un oficial guvernamental german de nivel înalt a confirmat că Berlinul a fost avertizat cu privire la complot de către SUA.

De mai bine de șase luni, Rusia desfășoară o campanie de sabotaj în toată Europa, în mare parte prin colaboratori, recrutând persoane din țările respective, pentru orice, de la atacuri incendiare asupra depozitelor legate de arme pentru Ucraina până la acte mărunte de vandalism – toate menite să împiedice fluxul de arme din Vest către Ucraina și sprijinul public neclintit pentru Kiev.

Dar informațiile care sugerează că Rusia ar fi dispusă să asasineze cetățeni arată oficialilor cât de departe este dispusă Moscova să meargă într-un război paralel, condus din umbră, pe care îl poartă în vest.

Papperger a fost o țintă evidentă: compania sa, Rheinmetall, este cel mai mare și cel mai de succes producător german de obuze de artilerie vitale de 155 mm, care au devenit arma principală în războiul de uzură al Ucrainei.

Compania deschide o fabrică de vehicule blindate în interiorul Ucrainei în următoarele săptămâni, un efort despre care o sursă familiarizată cu informațiile a spus că îi îngrijorează profund pe ruși.



Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii