Ultima filmare cu Ismail Haniyeh provoacă teorii ale conspirației cu privire la implicarea Emiratelor Arabe Unite în asasinarea sa VIDEO

Ultima filmare cu Ismail Haniyeh provoacă teorii ale conspirației cu privire la implicarea Emiratelor Arabe Unite în asasinarea sa VIDEO

Un videoclip, care arată un bărbat în alb lângă liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a declanșat teorii ale conspirației cu privire la rolul Emiratelor Arabe Unite în asasinarea sa, alimentând tensiunile regionale.

 Ismail Haniyeh, liderul Hamas, ucis FOTO: X

Ismail Haniyeh, liderul Hamas, ucis FOTO: X

În urma asasinării teroristului Hamas Ismail Haniyeh, în lumea arabă au apărut teorii ale conspirației cu privire la moartea acestuia.

Un videoclip care a circulat recent pe rețelele de socializare, considerat a fi ultimul videoclip în care poate fi văzut Haniyeh, a stârnit o teorie specială privind planificarea asasinării sale mult așteptate.

În imagini se observă un bărbat îmbrăcat complet în alb și cu o pălărie care se apropie în mod suspect de teroristul Hamas.

Potrivit publicației jpost , speculații au apărut cu privire la intențiile bărbatului din videoclip și la posibila sa implicare într-un plan de asasinare a lui Haniyeh.

O teorie discutată pe larg sugerează că acesta ar fi plasat un dispozitiv de urmărire pe vehiculul lui Haniyeh.

Observatorii au remarcat că bărbatul pare emiratez, ceea ce a sporit suspiciunile cu privire la rolul potențial al Emiratelor Arabe Unite (EAU) în incident.

„Eu spun că a existat un dispozitiv de supraveghere. Au trecut câteva zile de la asasinarea șefului biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh. Cu toate acestea, lumea arabă încă are probleme în a digera vestea, care a dat naștere recent unei teorii a conspirației deosebit de neobișnuite”, a spus un internaut.

Multe comentarii au fost de acord că bărbatul din videoclip ar fi putut planta un dispozitiv de urmărire sau ceva de genul acesta, care a contribuit la asasinarea lui Haniyeh.

Teoria a câștigat teren, unii sugerând că implicarea EAU sau a altor state arabe precum Arabia Saudită sau Iordania indică o conspirație mai mare.

Un alt comentariu alarmant a scris: „Dacă pare că este emiratez, saudit sau iordanian, el a pus dispozitivul de urmărire. Sau altceva. Rivalul este Israelul, iar America este în spate. Ei au susținut oficial că l-au asasinat. Evreii i-au sărbătorit moartea. Ei vor primi un răspuns inevitabil și cutremurător".

Teoriile se răspândesc

Potrivit publicației citate, teoriile populare, precum aceasta, au contribuit la creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, diverse grupuri fiind acuzate de implicare în asasinat. Posibila implicare a unor actori externi precum Israelul și Statele Unite este un subiect popular de discuție. Mulți suspectează că aceste națiuni au jucat un rol în asasinat, complicând povestea și sporind tensiunile regionale.

Circulația a numeroase teorii ale conspirației în lumea arabă după asasinarea teroristului Hamas Ismail Haniyeh sporește tensiunile regionale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…