Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV

Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV

DIICOT a pus sechestru pe bunuri ale omului de afaceri Cristian Burci, investigat încă din 2016 în dosarul Romvag Caracal pentru un prejudiciu de 8 milioane de euro. Informația apare pe  portalul instanțelor , ca urmare a unei decizii a Curții de Apel București, după ce Burci a contestat sechestrul.

  • În dosarul penal înregistrat la nivelul DIICOT – Structura Centrală s-a început urmărirea penală față de un număr de 11 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare a banilor, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnatură privată, uz de fals, evaziune fiscală, delapidare și gestiune frauduloasă”, a precizat DIICOT pentru  ziare.com.

Potrivit unor surse judiciare, e vorba de dosarul privind devalizarea societatii Romvag Caracal, în care Burci a fost chiar reținut în 2016. Cazul a fost preluat de DIICOT Central de la Biroul Teritorial Olt.

Prejudiciul se ridică la 8 milioane de euro.

Cine e Cristi Burci. Patronul Prima Tv și Adevărul este considerat un om de afaceri apropiat de PSD, însă cultivă relații transpartinice. A fost unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri pe lângă fostul premier Viorica Dăncilă.

Potrivit unor surse, Cristian Burci ar fi plecat din țară în Abu Dhabi împreună cu omul de afaceri Cristian Hideg, patronul Romwine and Coffee în timpul stării de urgență. Potrivit  Libertatea , Hideg a plecat în Abu Dhabi la finalul lunii martie, împreună cu Cristi Burci și cu alți 8-9 oameni din fabrica Sanimed de la Călugăreni, județul Giurgiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii