Uite ce SCÂRBOȘENII a CONTESTAT Cioloș la CCR! Auzi, SPOR de 50% pentru SUPRASOLICITARE NEUROPSIHICĂ la DEMNITARI!

Uite ce SCÂRBOȘENII a CONTESTAT Cioloș la CCR! Auzi, SPOR de 50% pentru SUPRASOLICITARE NEUROPSIHICĂ la DEMNITARI!

Este incredibilă nemernicia javrelor penale din Parlament! Iar azi, când au început să curgă pe bandă rulantă știrile că Guvernul atacă la CCR „legi care dau bani” ieșite din Parlament, aproape nimeni n-a fost atent la detalii. Care sunt... De-ți vine să ieși cu barda-n drum! Să nu mai vorbim că nimeni n-a vorbit până acum despre existența lor! Însă ele au fost votate acum, pe șest, la final de legislatură.

Guvernul a atacat, luni, la Curtea Constituţională mai multe legi adoptate recent de Parlament prin care sunt mărite salariile unor categorii de funcţionari publici, sunt acordate sporuri de risc şi sporuri salariale pentru cei cu doctorate.

* Spor de 50% pentru suprasolicitare neuropsihică acordat demnitarilor 

O sesizare vizează Legea pentru modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, adoptat de Parlament în 22 iunie 2016.

Astfel, un amendament introdus şi adoptat în Camera Deputaţilor prevede, pentru personalul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), inclusiv demnitarii, a unui spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de 50%, aplicat salariului de bază lunar, care face parte din acesta și care constituie bază de calcul pentru sporuri și alte drepturi care se acordă în raport cu salariul de bază.

Guvernul precizează că, din 2011, salarizarea personalului din sectorul bugetar este reglementată prin Legea- cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice: "Potrivit prevederilor art.1 alin (2) din Lege, drepturile salariale ale personalului bugetar sunt și rămân, în mod exclusiv, cele prevăzute în Legea – cadru nr. 284/2010, cu modificările și completările ulterioare. Nici Legea- cadru nr. 284/2010, cu modificările și completările ulterioare și nici legea anuală de salarizare nu reglementează posibilitatea acordării sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de 50% pentru personalul ANFP, constituind, așadar, un drept salarial nou".

Pe lângă componenta discriminatorie față de personalul celorlalte instituții și autorități publice şi neprecizarea sursei de finanţarea, Guvernul consideră nejustificată necesitatea acordării unei astfel de majorări salariale pentru întreg personalul ANFP, în condițiile în care nu este definită activitatea specifică ce presupune acordarea unor drepturi salariale suplimentare.

* Spor pentru cei cu doctorate

De asemenea, Guvernul contestă Legea pentru completarea Legii-cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, precum și stabilirea unor măsuri fiscal-bugetare, adoptată de Parlament în 8 iunie 2016.

Referitor la art.191 al acestei legi, care prevede acordarea către personalul bugetar care posedă titlu științific de doctor a unui spor de 15% din salariul de bază, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care a obținut titlul științific respectiv, în sesizare se arată că situaţia este deja reglementată prin OUG. nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, act normativ aflat în vigoare.

"Apare, așadar, problema riscului interpretării confuze și discreționare a legislației, cu consecința aplicării subiective a acesteia, de către angajator".


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

4 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

5 Ciudată poveste...