„Uimitorul Om-Păianjen 2“ îşi „ţese“ un debut de 92 de milioane de dolari, la box office-ul american
Producătorii filmul cu supereroi Marvel, produs de Sony, care marchează debutul sezonului de vară în cinematografie, speră ca la finalul primului weekend de vizualizări încasările dobândite să depăşească cele 95 de milioane de dolari, record stabilit la box office de „Căpitanul America: Războinicul iernii“, peliculă în care joacă şi actorul de origine română Sebastian Stan.
Regizat de Marc Webb, noul Om-Păianjen îi are în distribuţie pe Andrew Garfield (Peter Parker/Omul Păianjen), Emma Stone (Gwen Stacy, iubita lui Peter), Jamie Foxx (Max Dillon/Electro, personaj negativ) sau Dane DeHaan (Harry Osborn/Spiriduşul Verde).
După cum se ştie, cel mai important conflict al Omului-Păianjen a fost dintotdeauna cu el însuşi: lupta dintre îndatoririle obişnuite ale lui Peter Parker şi responsabilităţile ieşite din comun ale Omului-Păianjen. Însă lupta cea mai mare este abia pe cale să înceapă, arată cinemagia.ro desfăşurătorul evenimentelor din film.
Pentru Peter Parker nimic nu este mai minunat decât să sară de pe un zgârie-nori pe altul, să fie considerat un erou şi să aibă o iubită precum Gwen. Dar toate acestea au un preţ: Spider-Man este singurul care îşi poate proteja concetăţenii şi oraşul de indivizii periculoşi cu intenţii rele care ameninţă New York-ul. De data aceasta, el are de înfruntat un adversar mult mai puternic decât el, pe nume Electro. Odată cu reapariţia vechiului său prieten, Harry Osborn, Peter realizează că toţi duşmanii săi au un punct în comun: laboratoarele OsCorp.
Jamie Foxx, în rolul lui Electro FOTO cinemagia.ro
În comparaţie cu primul film al seriei, „The Amazing Spider-Man“, din 2012, lucrurile stau puţin diferit. Atunci, producţia a fost lansată în plin sezon de vară, în a patra săptămână din luna iulie, iar după şase zile de proiecţii a avut încasări de 137 de milioane de dolari, cu 62 de milioane de dolari doar în primul weekend. Acum, Marc Webb speră să ridice ştacheta, iar după prima săptămână de proiecţii să ajungă la suma de 200 de milioane de dolari. La nivel mondial, primul film al seriei a avut de încasat 752 milioane de dolari, relansând cu succes franciza post Tobey Maguaire, cel care l-a portretizat pe Omului-Păianjen în altă serie de filme.
În unele ţări în care a fost deja lansat, „The Amazing Spider-Man 2“ a adus încasări de 150 de milioane de dolari, iar acum a fost lansat în pieţe importante precum China, dar şi în România.
Sezon de vară în cinematografie debutează întotdeauna cu o peliculă Marvel. Astfel, în 2012, coproducţia Marvel şi Disney „The Avengers“ a adus încasări de 207 milioane de dolari la primul weekend de proiecţii, cea mai mare sumă câştigată de un film la primele vizualizări din toate timpurile. Anul trecut, „Iron Man 3“ a avut la box office încasări de 174 de milioane de dolari, „Thor“, în 2011, a adus 65 de milioane de dolari în contul Marvel, iar în 2009, „X-Men Originals: Wolverine“ a însumat 85 de milioane de dolari.
Marvel intenţionează ca acest film să fie „carnea de tun“ într-un sandvici cu supereroi, între lansarea de la începutul lunii aprilie a „Căpitanului America: Războinicul iernii“ şi viitoarea producţie „X-Men: Viitorul este trecut“. Nu există îndoială că „The Amazing Spider-Man 2“ va aduce încasări considerabile ca primul blockbuster al sezonului de vară, de aceea are imaginea unei propuneri de afacere şi nu a unui film care să se ridice la nivelul predecesorului său.
Criticii, în schimb, au avut păreri diferite, optând, majoritar, spre a spune că noul Om-Păianjen este mult prea aglomerat de răufăcători şi nu se concentrează îndeajuns pe povestea de dragoste dintre erou şi iubita lui. „«Omul-Păianjen» reinventat de Marc Webb este mult prea aglomerat de răufăcători de înaltă tensiune, dar scânteile dintre Andrew Garfield şi Emma Stone sunt cele care salvează pelicula“, este de părere Tim Robey, de la publicaţia „The Telegraph“.
FOTO cinemagia.ro
„Peter Parker zboară mai sus ca oricând, dar filmul şi-a pierdut direcţia, romantismul şi inima. Cred că această continuare ar fi trebui să fie construită pe fundaţia filmului precedent, acolo unde familia şi melodrama dominau. Însă această continuare merge frenetic, fără să pună accent pe povestea de dragoste centrală şi se pliază pe adversatii mutanţi. Cel puţin din aceste puncte de vedere, Omul-Păianjen nu mai este la fel de uimitor“, expune Richard Corliss, de la „Time“.
Sursa: adevarul.ro