UEFA revoluționează sistemul VAR la Euro 2024. Cum vor fi anunțate deciziile asistenței video

UEFA revoluționează sistemul VAR la Euro 2024. Cum vor fi anunțate deciziile asistenței video

Șeful Comisiei UEFA pentru arbitri, Roberto Rosetti, a anunțat ieri că toate deciziile de arbitraj stabilite cu ajutorul asistenței video vor fi explicate în timp real atât pentru suporteri, cât și pentru telespectatori în timpul Campionatul European din Germania (14 iunie - 14 iulie).

Deciziile luate de asistența video vor fi explicate spectatorilor la Euro 2024. Foto Profimedia

Deciziile luate de asistența video vor fi explicate spectatorilor la Euro 2024. Foto Profimedia

Fostul central italian a explicat că că toate situațiile care necesită utilizarea VAR vor fi redate pe ecranele de pe stadion și vor putea fi urmărite de suporteri. „După asistența video, explicația tehnică a deciziei va fi afișată pe ecranele gigantice din stadioane”, a spus Rosetti, conform AFP, citat de news.ro. Roberto Rosetti a oferit și un exemplu concret: „Penalty, henț. Jucătorul nr. 9 al Germaniei a atins mingea cu mâna stângă, care se afla într-o poziție nefirească, peste umăr și în prelungirea corpului”.

Oficialul UEFA a spus că anunțul tehnic respectiv le va fi trimis și comentatorilor meciului, pentru ca aceștia să îl poată explica telespectatorilor.

Toleranță zero față de proteste la Euro 2024

Așa cum Istvan Kovacs, singurul arbitru român prezent la Euro 2024, le-a explicat ”tricolorilor” înainte de plecarea spre Germania, centralii nu vor tolera protestele jucătorilor . Șeful Comisiei UEFA a declarat ieri că doar căpitanul echipei va avea dreptul să poarte un dialog cu arbitrul partidei pentru a primi explicații cu privire la deciziile de arbitraj.

Orice alt jucător care va cere socoteală cavalerilor fluierului va fi avertizat cu cartonașul galben. În cazul în care căpitanul unei echipe este un portar, va fi desemnat înaintea începerii partidei un jucător care să discute cu arbitrii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii