Udrea și Cocoș rămân fără hotel. Care este prețul cerut de ANAF pentru proprietatea celor doi

Udrea și Cocoș rămân fără hotel. Care este prețul cerut de ANAF pentru proprietatea celor doi

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis să pună în vânzare o parte din Euro Hotels Grivița, situat în proximitatea Gării de Nord, la un preț de 16,85 milioane de lei (TVA inclus). Fiscul încearcă astfel să recupereze sumele stabilite de instanțe în dosarele de corupție deschise de DNA împotriva Elenei Udrea și a lui Dorin Cocoș.

Euro Hotels Grivita scos la vânzare de ANAF - Foto Facebook

Euro Hotels Grivita scos la vânzare de ANAF - Foto Facebook

Jumătate din Euro Hotels Griviţa, aflat în apropierea Gării de Nord, din București, a fost scos la vânzare de ANAF pentru 16,85 milioane de lei. Concret, ANAF vinde o cotă de un sfert din hotel aparţinând Elenei Udrea, cu 8,42 milioane lei (preţ ce include TVA) şi încă o cotă de un sfert din hotel, la acelaşi preţ, aparţinând lui Dorin Cocoş, potrivit Profit.ro .

Elena Udrea și Dorin Cocoș au fost căsătoriți, dar au divorțat în anul 2013.

Demersul face parte din eforturile autorităților de a recupera prejudiciile stabilite în dosarele de corupție asociate cu Elena Udrea și Dorin Cocoș, investigate de DNA. Tranzacția implică bunuri afectate de multiple acte și ordonanțe emise de instanțele precum Curtea de Apel București, Tribunalul București, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (DNA), ANAF și DGITL Sector 1.

În trecut, ANAF a organizat licitații pentru diverse bunuri, î n special terenuri, care aparțin Elenei Udrea.

Euro Hotel Grivița, construit în 1905 și renovat complet în 2014, se găsește în imediata apropiere a Gării de Nord.

Pe lângă Euro Hotels Grivița, ANAF vinde și alte proprietăți asociate lui Dorin Cocoș, conform informațiilor furnizate de Profit.ro.

Data licitației este stabilită pentru 3 iulie.

Elena Udrea a scăpat definitiv de acuzaţii în dosarul Hidroelectrica privind mita de cinci milioane de dolari. Instanța a decis să înceteze procesul penal împotriva Elenei Udrea și a jurnalistului Dan Andronic în dosarul Hidroelectrica, din cauza prescrierii faptelor. Udrea ar fi primit o sumă de 5 milioane de dolari de la un om de afaceri pentru a influența deciziile la Ministerul Economiei și Hidroelectrica. Ea trebuie să achite 3,4 milioane euro și execută deja o pedeapsă de 6 ani în alt dosar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii