„Am cerut CSM să verifice dacă în dimineaţa zilei de 7 Aprilie, ziua în care s-a pronunţat decizia de respingere a cererii mele, cel puţîn un judecător din cei patru care au fost pentru respingere, a fost chemat la Parchetul General şi ameninţat cu puşcăria de cineva din conducerea instituţiei dacă va fi pentru admiterea contestaţiei mele şi favorabil respectării deciziei nr. 685/2018 a CCR”, a susţinut Elena Udrea pe Facebook.
Fostul ministru a mai explicat că a cerut CSM şi să verifice dacă decizia privind contestaţiile a fost modificată în cursul zilei respective. „Aşa s-ar explică şi de ce soluţia nu a mai fost scrisă la ora indicată, la ora 10 cum se ştia şi se aştepta, ci la ora 10:00 a fost anunţată presă şi nu acuzaţii !!! Că se amâna pronunţarea pentru ora 14:00 şi că se face şedinţa publică”, a mai susţinut Udrea.
Udrea a mai explicat că a cerut CSM şi să verifice „în ce a constat ameninţarea, şi să facă publice aceste informaţii. Evident că cer aplicarea legii asupra celor implicaţi în această situaţie”, acuzând că, „prin presiunile asupra a cel puţîn 2 judecători”, s-a obţinut nu doar arestarea sa, „care este evident că este o miza uriaşă pentru cineva, dar s-a obţinut şi schimbarea majorităţii pro CCR din rândul judecătorilor de la Înaltă Curte. Pentru că odată ce aceşti judecători au fost împotriva CCR în cel mai clar caz, Gala Bute, şi mai lipsit de orice eventuale interpretări, ei vor fi obligaţi de acum încolo să fie împotriva CCR de fiecare dată”.
„Cer găsirea unei soluţii juridice pentru repararea imensului abuz, pentru corectarea acestei ilegalitaţi care s-a făcut în cazul meu. PS: Poate ne ajută dl. Tolontan cu răspunsul la întrebarea: Cu ce au fost speriaţi judecătorii ÎCCJ şi de către cine”, a mai completat Udrea.