UDMR îşi anunţă vineri candidatul pentru alegerile prezidenţialele din acest an

UDMR îşi anunţă vineri candidatul pentru alegerile prezidenţialele din acest an

Uniunea Democrată Maghiară din România îşi va anunţa vineri candidatul la funcţia de preşedinte, în alegerile din toamna acestui an.

foto kelemen hunor sigla udmr

UDMR își anunță candidatul la prezidențiale FOTO Arhivă

Vineri, începând cu ora 11,00, la Cluj-Napoca, este programată şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali al UDMR , transmite Agerpres.

Pe 27 iunie, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, tot la Cluj-Napoca, după o reuniune a CRU, că formaţiunea pe care o conduce va avea candidat la alegerile prezidenţiale din acest an.

„Indiferent când vor avea loc alegerile prezidenţiale, comunitatea maghiară din România va avea un candidat. Maghiarii trebuie să aibă o voce la alegerile prezidenţiale”, afirma Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, UDMR va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale deoarece vrea să arate forţa comunităţii maghiare care contează şi pe care se poate conta în România.

„Candidatul maghiarilor va vorbi despre speranţele şi problemele maghiarilor, va vorbi despre problemele societăţii, dar va avea şi un mesaj despre ce fel de ţară ne dorim”, spunea preşedintele UDMR.

Și Mircea Geoană și-a anunțat candidatura

Mircea Geoană și-a anunțat demisia din funcția de secretar general adjunct al Alianței Nord-Atlantice (NATO), urmând apoi să comunice detalii despre candidatura la prezidențiale.

„Mircea a servit NATO timp de aproape cinci ani. Concentrarea sa asupra tehnologiei și provocărilor de securitate emergente a fost esențială pentru stimularea inovării în cadrul Alianței. El este un adevărat transatlanticist, iar munca sa cu partenerii a adus beneficii importante NATO. Îi urez toate cele bune pentru viitor”, a declarat Stoltenberg.

Mircea Geoană este primul român care ocupă această funcție și primul secretar general adjunct dintr-o țară care a aderat la Alianță după încheierea Războiului Rece .

Boris Ruge, secretar general adjunct pentru afaceri politice și politica de securitate (PASP), va îndeplini funcția de secretar general adjunct interimar până la numirea unui succesor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 Adrian Minune, umilit de patronul unui club din Vaslui. „Nu te supăra, ai greșit scena, băiatul meu”

3 Corina Bud a apărut fără lenjerie intimă la un concert, în fața a zeci de mii de oameni: „Hopa, ce avem noi aici”

4 Zece deputați din USR, PNL și AUR au anunțat că fac parte din noul Partid DREPT. Vlad Gheorghe (ex-USR), în discuții cu partidul pentru susținere la a…

5 Europa, 2024... Volkswagen ia în considerare pentru prima oară în istoria sa ideea de a închide uzine auto din Germania