Ucrainenii l-au lichidat pe șeful programului rus de drone kamikaze

Ucrainenii l-au lichidat pe șeful programului rus de drone kamikaze

Olexei Kolomeițev, șeful celui de-al 924-lea centru de stat pentru aviația fără pilot din cadrul Ministerului rus al Apărării, a fost eliminat vineri seară, a informat Interfax-Ucraina.

Rusia a primit drone Shahed din Iran FOTO PROFIMEDIA

Rusia a primit drone Shahed din Iran FOTO PROFIMEDIA

Sursa din cadrul serviciilor ucrainene de informații militare a dezvăluit că moartea colonelului a survenit în urma unei operațiuni speciale realizată de o mișcare locală de rezistență, în coordonare cu Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean Apărării.

Kolomeițev s-a ocupat de pregătirea specialiștilor ruși în utilizarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV), inclusiv a operatorilor și personalului de sprijin pentru dronele kamikaze de tip Shahed.

„Mișcarea de rezistență are o expansiune, extinzându-și activitățile în toată Rusia și nu numai, așa cum am avertizat anterior”, a declarat sursa Interfax-Ucraina.

„Fiecare criminal de război rus, toți cei implicați în agresiunea împotriva Ucrainei, sunt ținta noastră, indiferent de poziție, vârstă, sex și locație. Îi vom spulbera pe toți cei care au sângele ucrainenilor pe mâini, până când regimul rus oprește războiul și răspunde pentru toate crimele sale”, a adăugat sursa.

Miercuri, Ministerul Apărării al Ucrainei a anunțat că Rusia a pierdut 115 drone (sau UAV) într-un interval de 24 de ore - cele mai multe pierderi de UAV-uri într-o singură zi din această lună.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați văzut-o?

2 Avertismentul serviciilor secrete americane despre războiul din Ucraina

3 Foarte interesant!

4 Băsescu / „Dacă ar fi să aleg dintre toți aceștia, este clar că cel mai potrivit pentru funcția de președinte este Ciucă”

5 Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, a fost ucis. Gruparea şiită a ripostat cu puțin timp în urmă