Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una

Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una

Blogerii militari ruși au aunțat că un sistem rusesc Panțîr-S1 a fost lovit de un sistem american de rachete cu lansare multiplă HIMARS transferat Ucrainei de către Statele Unite, informează Kyiv Post .

sistem pantir

Canalul Telegram Dosʹye Shpyona [Dosar de spionaj] a partajat o înregistrare video a urmărilor atacului, aparent filmată de un militar al forțelor armate ruse.

Potrivit informațiilor de pe canalele rusești Telegram, doi dintre cei trei membri ai echipajului au fost uciși, iar comandantul sistemului Panți-S1 a fost grav rănit.

Canalele rusești Telegram au relatat că acest sistem Panți aparținea unei unități de apărare antiaeriană și antirachetă cu destinație specială din cadrul Armatei I a Rusiei. Potrivit datelor preliminare, doi membri ai echipajului au fost uciși și un altul a fost grav rănit.

Sistemul de rachete ar fi fost operat de locotenentul Denis Bariev, care a fost grav rănit. Sergentul major operator, Andrei Gherți, și sergentul major mecanic-șofer Igor Gusarov au fost uciși.

Videoclipul arată cum Panțir-ul rusesc arde după impact. Kyiv Post nu a putut verifica în mod independent ora și locul înregistrării video. De asemenea, datele despre membrii echipajului decedați nu pot fi verificate încă.

Sistemul de rachete Panțir, un sistem autopropulsat de rachete sol-aer și artilerie antiaeriană, protejează instalațiile militare, industriale și administrative de diverse amenințări aeriene.

Asigură apărare împotriva aeronavelor, elicopterelor, munițiilor de precizie, rachetelor de croazieră și UAV-urilor, în special la altitudini joase.

Potrivit surselor deschise, costul sistemului de rachete Panțir variază de la 13,15 milioane USD la 14,67 milioane USD pe piețele de export.

În noaptea de miercuri, 12 iunie, ucrainenii au atacat din nou sistemele de rachete antiaeriene ale armatei ruse de pe teritoriul Crimeei ocupate temporar, informează pe Facebook Statulul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Forțele armate ale Ucrainei au lansat o lovitură cu rachete împotriva a două divizii de rachete antiaeriene S-400 în apropiere de Sevastopol și Belbek, precum și a unei divizii de rachete antiaeriene S-300.

Ca urmare a loviturilor militare de succes, două radare de apărare antiaeriană S-300 și S-400 au fost distruse. Informațiile despre al treilea radar sunt clarificate. După atac, muniția a explodat în zonele în care se aflau aceste divizii de rachete antiaeriene.

În urmă cu două zile, Statul Major ucrainean a raportat distrugerea a trei sisteme de apărare aeriană S-400 în apropiere de Jankoi și a două divizii S-300 în zona Evpatoria și Ciornomorski pe peninsula ocupată temporar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii