Ucrainenii au distrus cea mai nouă stație rusească de comunicații

Ucrainenii au distrus cea mai nouă stație rusească de comunicații

Pentru prima dată, operatorii Forțelor ucrainene pentru Operații Speciale au folosit drone de atac pentru a lovi o stație de comunicații rusească R-416GM aflată în regiunea Harkov. Biroul de presă al Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) a făcut publice imagini din timpul acestei misiuni de lupa.

Operatorii Regimentului 3 al Forțelor Speciale au identificat o stație rusească de radiocomunicații digitale rusești R-416GM "Granit-M" în regiunea Harkov.

"Operatorii noștri au lovit ținta inamicului cu unul dintre cele mai recente echipamente intrate în dotarea Forțelor Speciale. Ca urmare a acțiunii precise, stația de tip R-416GM a fost distrusă", a raportat armata.

Operatorii Forțelor ucrainene pentru Operații Speciale subliniază că distrugerea acestei stați R-416GM "Granit-M" ar trebui să "întrerupă comunicarea dintre postul de comandă și unitățile armatei ruse".

Sistemul R-416GM surprins în imaginile filmate de operatorii ucraineni ai FOS este primul de acest gen distrus în timpul războiului ruso-ucrainean. Acest tip de tehnica militara a început să intre în dotarea fortelor armate ruse începand cu anul 2018.

Analiştii militari ai publicaţiei Militarnyi au analizat imaginile publicate de Forțele ucrainene pentru Operații Speciale şi susţin că sistemul rusesc de comunicații distrus aparține unei grupări rusești care îndeplinește sarcini în zona Harkovului de pe teritoriul regiunii Belgorod.

Cu toate acestea, având în vedere specificul utilizării sale și importanta activității operatorilor FOS, este posibil că atacul asupra stației R-416GM "Granit-M" să fi fost efectuat de pe teritoriul Federației Ruse.

Imaginile arată interfața dronei de recunoaștere Shark, care a îndeplinit misiuni de urmărire și verificare a obiectivului vizat, precum și marcajul roșu al dronei de atac.

Judecând după aceeași interfață și forma fuzelajului, operatorii ucraineni au folosit una dintre versiunile modificate ale dronei de atac RAM II pentru a lovi stația de comunicații. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii