Ucrainenii au capturat în premieră un tanc-țestoasă cu tot cu echipaj VIDEO

Ucrainenii au capturat în premieră un tanc-țestoasă cu tot cu echipaj VIDEO

O înregistrare video care circulă pe rețelele de socializare ar arăta militari ucraineni pătrunzând într-un tanc rusesc dotat cu protecție pentru drone supranumit din această cauză „țestoasă” pe care l-au capturat.

Soldații ucraineni s-au pozat în fața primului tanc-țestoasă capturat cu tot cu echipaj FOTO via X

Soldații ucraineni s-au pozat în fața primului tanc-țestoasă capturat cu tot cu echipaj FOTO via X

Cel puțin doi soldați ruși aflați în interior sunt luați prizonieri.

Kyiv Post nu a putut verifica în mod independent ora și locul filmării.

Filmarea arată soldați ucraineni capturând tancul, atârnând steagul ucrainean deasupra lui și plecând către pozițiile ucrainene.

Potrivit relatărilor anterioare, această operațiune specială de confiscare a tancului rus a fost efectuată de militari ai Brigăzii Mecanizate Separate 22 a Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU).

Yuri Misiahin, deputat al Radei Supreme din partea partidului lui Volodimir Zelenski „Slujitorul Poporului”, a publicat o fotografie cu soldații ucraineni în fața tancul rusesc capturat.

„Folosind vehicule blindate grele, agresorul a încercat frecvent să spargă pozițiile apărătorilor ucraineni și să ofere acoperire pentru grupurile de asalt ale ocupanților”, se arată în raport.

Potrivit Serviciului ucrainean de securitate (SBU), rușii au trimis formațiuni de tancuri pentru a ataca zonele fortificate ale armatei ucrainene din regiunea Zaporojie.

SBU a precizat că distrugerea tancurilor rusești a avut loc în timpul unor operațiuni de luptă efectuate în colaborare cu unități ale Forțelor Armate. Împotriva tancurilor a fost folosit un arsenal amplu de arme antiblindaj, precum și sisteme fără pilot.

„Un număr mare de vehicule blindate rusești au fost lovite în fazele inițiale ale ofensivei înainte ca acestea să poată asalta poziții ucrainene”, a adăugat raportul. O parte din tancuri au fost distruse împreună cu echipajele lor.

De la începutul lunii aprilie, forțele ruse și-au sporit utilizarea „tancurilor hambar” – acoperite de grilaje metalice pentru a le proteja de atacurile cu drone. Astfel, o gamă variată de noi modele a început să apară în prima linie a frontului.

Andri Iusov, purtătorul de cuvânt al Direcției de Informații Militare (HUR) a Ucrainei, a declarat pentru Kyiv Post că utilizarea sistematică a acestor tancuri, cunoscute și sub numele de țestoase, a fost observată în timpul ultimei ofensive ruse din regiunea Harkov, precum și de lângă orașul Ceasiv Iar din regiunea estică Donețk, unde lupte intense continuă.

Aceste tancuri modificate au început să apară pe măsură ce Ucraina și-a extins utilizarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV). Iusov a explicat că dronele FPV au fost deosebit de eficiente în distrugerea personalului și a echipamentelor inamice.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a raportat distrugerea a 1.006 tancuri rusești de la începutul invaziei la scară largă a Kremlinului. Cel mai mare număr de tancuri au fost eliminate în timpul luptelor aprige din regiunile Donețk (est) și Harkov (nord-est).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii