Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit

Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit

Detonarea obuzelor continuă la depozitul 23 al Direcției principale de artilerie și rachete (GRAU) a Ministerului rus al Apărării din regiunea Tver, lângă Toropets.

Racheta Satan FOTO: Arhivă

Racheta Satan FOTO: Arhivă

Detaliile incidentului au fost împărtășite de canalul rusesc Telegram „VChK-OGPU”, despre care se crede că este apropiat de serviciile de securitate ruse.

Există foarte puține imagini de la locul detonării, deoarece localnicii se tem de urmărirea penală pentru divulgarea secretelor militare. Cu toate acestea, sateliții NASA au înregistrat deja semne termice pe teritoriul bazei militare, care indică incendii și detonări pe scară largă.

Autoritățile locale păstrează tăcerea.

Potrivit „VChK-OGPU”, instalația militară a fost numită „Kapai” de către localnici. Stația Staraya Toropa este evacuată de urgență, iar serviciile feroviare care treceau prin această așezare au fost anulate.

Locuitorii susțin că explozii foarte puternice încă răsună pe teritoriul bazei. „Ciupercile uriașe se ridică deasupra solului, în Staraya Toropa. Unii dintre militari s-au salvat noaptea, abandonând mașinile în care veniseră. Totul este în flăcări”, a declarat sursa.

Există rapoarte conform cărora baza ar fi putut stoca arme mai importante decât muniția obișnuită de artilerie. Locuitorii din zonă se evacuează pe cont propriu, temându-se de o explozie mai puternică.

„Unitatea este înconjurată de un gard, este secretă. Este situată între Toropets și Staraya Toropa... În luna mai a acestui an, o dronă a căzut acolo, iar militarii au spus că, dacă ar fi explodat, ar fi aruncat în aer totul pe o rază de 30 de kilometri în jur. Ei spun că o rachetă Satan (rachetă balistică intercontinentală - n.r.) este în misiune de luptă acolo”, a declarat sursa.

Acesta a adăugat că prin teritoriul bazei există o cale ferată secretă, care nu este marcată pe hărți. Se presupune că a fost folosită pentru aprovizionarea cu muniție, inclusiv din Coreea de Nord.

Potrivit canalului, atunci când baza a fost atacată, militarii au fugit, abandonând totul, inclusiv vehiculele lor. Este demn de remarcat faptul că în urmă cu doar câteva zile, pe 18 septembrie, dronele ucrainene au lovit cu succes arsenalul 107 al GRAU. Această instalație se află la doar 19 kilometri distanță de arsenalul 23, care a fost lovit astăzi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed

5 Ce picanterii mai afli dacă răsfoiești un referat DNA