Ucraina primește arme-hibrid nemțești pentru a lupta contra dronelor rusești

Ucraina primește arme-hibrid nemțești pentru a lupta contra dronelor rusești

Ucrainei ar putea primi în curând un plus de eficiență în războiul anti-drone de la un nou tanc hibrid care îmbină un șasiu de tanc din epoca Războiului Rece cu un sistem avansat de apărare antiaeriană.

Tancul Leopard 2 A7V FOTO DefenseWorld.net

Rheinmetall, puternicul producător german de armament, a dezvăluit luni, 17 iunie, într-un comunicat de presă, că noul proiect constă într-o turelă Skyranger montată pe un șasiu Leopard 2.

Björn Bernhard, șeful departamentului de sisteme terestre de la Rheinmetall, a lăsat să se înțeleagă că ar putea fi în lucru mai multe astfel de tancuri hibride.

"Există încă o mulțime de tancuri de luptă Leopard 1 pe al căror șasiu am putea monta turela Skyranger cu mitralieră de 35 mm", a declarat Bernhard pentru Bild.

Potrivit Rheinmetall, noul sistem "oferă o combinație optimă de mobilitate, protecție, flexibilitate și precizie pentru a satisface cerințele tot mai mari ale războilului".

Purtătorul de cuvânt al Rheinmetall a declarat marți, 18 iunie, pentru Business Insider, că firma a fost însărcinată să livreze sistemele sale mobile de apărare aeriană Skynex în Ucraina.

Pe câmpul de luptă ucrainean au fost implementate îmbinări de echipamente militare mai noi cu tehnologie mai veche. Ucraina a desfășurat "FrankenSAM", un sistem hibrid de apărare antiaeriană care combină rachete americane cu lansatoare sovietice.

Între timp, aprovizionarea Ucrainei cu tancuri Leopard 2 din Germania este, de asemenea, în scădere.

Sebastian Schäfer, membru al Partidului Verde din Germania, a scris o scrisoare către producătorii de arme, îndemnându-i să îmbunătățească procesul de reparații și furnizarea de piese pentru tancurile avariate, potrivit Der Spiegel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii