Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident VIDEO

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident VIDEO

În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise Ucrainei, soldații ucraineni nu pot face față avansării trupelor ruse, relatează Politico .

Ucrainenii fac față cu greu avansării rușilor FOTO Shutterstock

Ucrainenii fac față cu greu avansării rușilor FOTO Shutterstock

Forțele ucrainene se retrag de pe mai multe poziții de pe front, sub presiunea armatei ruse. Președintele Volodimir Zelenski spune că țara sa se află într-o situație dificilă din cauza lipsei echipamentelor militare.

"Acesta nu este un impas, este o situație problematică", a declarat Zelenski într-un interviu acordat Bloomberg.

"O problemă poate fi rezolvată dacă există instrumente și dorința necesară. Avem dorinț necesară, dar instrumentele nu au ajuns. Avem brigăzi fără arme", a mai adăugat acesta.

Acesta susține că ajutorul militar nu ajunge suficient de repede, pentru a face față situației de pe front. În acest moment, spune liderul de la Kiev, Ucraina nici nu se poate gândi la o contraofensivă, pentru că trebuie să protejeze ce a mai rămas din țară.

În ultimele două săptămâni, forțele Kremlinului au reușit să revendice mai multe teritorii, după ce au lansat o nouă ofensivă împotriva orașului minier Torețk.

"Lupta cu inamicul continuă în apropiere de Torețk. Forțele invadatoare au atacat fără succes de 18 ori în apropierea localităților Pivnichne și Niu-York. În această dimineață, inamicul a lansat alte 30 de atacuri în apropierea acestora", a declarat Nazar Voloșin, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

În urmă cu doar câteva zile, trupele ucrainene au fost forțate să se retragă de pe pozițțiilor lor din orașul Ceasiv Iar , din regiunea Donețk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii