Ucraina nu poate negocia cu un stat care vrea să-i șteargă poporul de pe hartă - The Hill
Atacurile lui Putin asupra Ucrainei, în special asupra Harkovului, subliniază încă o dată dorința sa de a-i distruge pe ucraineni ca națiune.
Cele două atacuri recente cu rachete ale Rusiei în Ucraina transmit în mod clar intențiile sale genocidare în continuarea războiului său criminal. Acestea sunt, de asemenea, un memento că atunci când Vladimir Putin vorbește despre negocieri și pace, așa cum face cu o regularitate previzibilă, el vorbește de fapt de genocid, revanșism și război. Iar atunci când politicienii și analiștii occidentali cer negocieri, ei aprobă de fapt planul lui Putin de a extermina ucrainenii, de a-i înrobi pe ruși și de a-și teroriza vecinii.
La 23 mai, Tipografia Factor din Harkov a fost lovită de bombe aeriene rusești dirijate; peste 50.000 de cărți au fost distruse. Acesta este locul în care sunt tipărite cărțile de la aproape toate editurile ucrainene, inclusiv 50% din toate manualele școlare din Ucraina. Două zile mai târziu, Rusia a lovit hipermarketul de construcții Epicentru din Harkov, ucigând cel puțin 18 persoane și rănind 48. Primarul din Harkov, Igor Terejov, a calificat atacul drept „terorism pur”. Dar acest lucru nu este chiar adevărat. Este mai bine să spunem: „acesta este un genocid pur”, scrie publicația The Hill.
Uciderea deliberată a civililor pe scară largă este genocid. Dar și bombardarea Tipografiei Factor și a supermarketului Epicentr este, de asemenea, genocid, chiar dacă nu pare așa la prima vedere.
Rusia nu ucide doar oameni și aruncă în aer clădiri, ci distruge în mod deliberat cultura ucraineană și bazele fizice ale vieții în Ucraina. Putin vrea să distrugă ucrainenii ca națiune.
Curtea Penală Internațională l-a acuzat deja pe Putin de crime de război. Dar, în calitate de principal autor al genocidului din Rusia, el este mai mult decât un simplu criminal de război. El trebuie disprețuit și evitat. Președintele Biden a avut perfectă dreptate când l-a numit pe Putin „tiran brutal” la West Point săptămâna trecută.
Curtea Internațională de Justiție a respins cererile de genocid atât în Ucraina, cât și în Gaza. Folosirea abuzivă a termenului îi subminează puterea, semnificația și protecția împotriva celei mai brutale crime din istoria omenirii. O aplicare prea largă a Convenției privind genocidul subminează, de asemenea, drepturile persoanelor pe care aceasta este menită să le protejeze.
Sursa: adevarul.ro