Ucraina nu cedează în fața presiunilor. Kievul refuză să plătească pacea cu teritoriile sale

Ucraina nu cedează în fața presiunilor. Kievul refuză să plătească pacea cu teritoriile sale

Ucraina nu este pregătită să ajungă la un compromis cu Rusia și nu va ceda nicio parte a teritoriului său pentru a pune capăt războiului, a declarat un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters .

putin zelenski colaj playtech

Șeful de cabinet al președintelui ucrainean, Andriy Yermak, le-a spus reporterilor că țara sa va asculta orice sfat despre cum ar putea să obțină "doar pacea".

"Nu suntem pregătiți pentru un compromis asupra lucrurilor foarte importante și a valorilor...independență, libertate, democrație, integritate teritorială, suveranitate", a declarat acesta.

Afirmațiile au fost făcute în timpul unei vizite a lui Yermak la Washington, înainte de summitul NATO care urmează să aibă loc în capitala SUA.

Comentariile sale vin în contextul în care Donald Trump a susținut în timpul dezbaterii cu Joe Biden că ar putea rezolva rapid războiul dintre Rusia și Ucraina, dacă va fi reales președinte.

Republicanul american nu a dat mai multe detalii despre cum ar putea să facă acest lucru, însă doi consilieri au transmis, sub anonimat, că i-au prezentat lui Trump un plan care implică amenințarea Ucrainei cu tăierea ajutorului dacă nu va începe negocierile cu Rusia.

"Va fi...o decizie a oamenilor din America. Vom respecta această decizie", a declarat Yemark.

Statele Unite au acordat Ucrainei, până acum, ajutor militar în valoare de peste 50 de miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii