Ucraina anunță că a distrus un depozit de drone în sudul Rusiei: „Va reduce semnificativ capacităţile ocupantului rus”

Ucraina anunță că a distrus un depozit de drone în sudul Rusiei: „Va reduce semnificativ capacităţile ocupantului rus”

Ucraina a anunţat miercuri că armata sa a distrus un depozit din sudul Rusiei, în care se aflau câteva sute de drone de atac. Explozii puternice pot fi văzute în imaginile video postate, ca mărturie, pe rețelele sociale.

Dronă Shahed. FOTO Profimedia

Dronă Shahed. FOTO Profimedia

Forţele ucrainene „au atacat un depozit de drone Shahed lângă Oktiabrskii, în regiunea rusă Krasnodar (...) Acolo erau depozitate aproximativ 400 de drone de atac", a scris armata ucraineană pe Telegram, notează AFP, citată de Agerpres .

O minge de foc uriaşă şi jeturi mari de scântei pot fi văzute în înregistrările video postate pe reţelele de socializare, despre care se afirmă că au fost filmate în zonă.

„Distrugerea bazei de depozitare a dronelor Shahed va reduce semnificativ capacităţile ocupantului rus de a teroriza civilii din oraşele şi satele ucrainene”, a adăugat armata.

Regiunea Krasnodar se află la est de Crimeea, o peninsulă ucraineană de la Marea Neagră, anexată de Rusia în 2014, la aproximativ 150 kilometri de zonele ucrainene ale liniei frontului.

Oficialii din Krasnodar au raportat „un incendiu într-un depozit"

Shahed sunt drone kamikaze iraniene pe care Moscova le foloseşte pe scară largă de la începutul invaziei Ucrainei în februarie 2022.

Rusia nu a reacţionat imediat.

Potrivit autorităţile locale din Krasnodar a existat „un incendiu într-un depozit" pe o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătraţi.

„Potrivit primelor informaţii, nu există victime”, au precizat acestea pe Telegram.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple”

2 VIDEO O simplă povestioară din Ucraina...

3 Cine sunt milionarii care au cumpărat sute de apartamente la Nordis. 152 de procese au fost deschise

4 Așa o fi?

5 Fosta judecătoare de la CCR Simona-Maya Teodoroiu a murit la doar 55 de ani