Ucraina anunță că a „curățat“ 400 de hectare de pădure unde se ascundeau trupe ruse

Ucraina anunță că a „curățat“ 400 de hectare de pădure unde se ascundeau trupe ruse

Unități ale serviciului de informații militare din Ucraina (GUR) au eliberat 400 de hectare de pădure în regiunea Harkov. Mai mulţi soldaţi ruşi au fost eliminaţi.

Operațiunea a fost desfășurată la nord de satul Lipţi, situat la 10 kilometri sud de granița cu Rusia. Satul a fost sub ocupație rusă din februarie până în septembrie 2022 și a fost din nou vizat în timpul noii ofensive a Rusiei împotriva regiunii Harkov în 2024.

Intervalul de timp și durata operațiunii nu au fost dezvăluite, scrie Kyiv Independent.

Potrivit GUR, soldații ucraineni au capturat o zonă de apărare a unui batalion rus, au „distrus” trei batalioane de pușcași motorizați, un pluton Storm și o companie de recunoaștere a Regimentului 7 separat de pușcași motorizați din Rusia. De asemenea, unitățile ucrainene ar fi preluat un număr de prizonieri ruși.

„După curățarea a 400 de hectare de pădure la nord de Lipţi, situația invadatorilor pe această secțiune a frontului se deteriorează și este aproape de disperare”, a susținut agenția.

„Misiunea reușită a GUR creează condițiile pentru îndepărtarea în continuare a ocupanților ruși din partea de nord a regiunii Harkov”.

În august, Brigada a 3-a de asalt din Ucraina a lansat un contraatac de succes în regiunea Harkov, avansând aproape 2 kilometri pătrați în zona liniei frontului.

Brigada a 3-a de elită a menținut linia în apropierea satului Borova din regiunea Harkov, respingând asalturile rusești repetate. La începutul lunii octombrie, brigada a declarat că a reușit să recupereze poziții și să elibereze un grup de soldați ucraineni captivi în timpul unui angajament cu un grup rus de sabotaj din regiune.


Citește și:

populare
astăzi

1 Chestia asta chiar merită citită... / „Cer ceea ce este corect: să facem un drive test. Vă rog, deci, să mă programați (data și ora) când sunteți dispon…

2 De citit această analiză sovietică din anii '80 despre Israel și Orientul Mijlociu

3 Bulgaria, mereu surprinzătoare...

4 Cum a descris viitorul Paul Dienach, bărbatul care ar fi călătorit în anul 3906 în locul lui Andrew Northman

5 Surpriză de proporții în Ungaria? / Americanii modernizează infrastructura în Kecskemet, unde ar putea ajunge avioane cu capacități nucleare