Ucraina acuză România și Slovacia de blat: „argumentul“ din spatele unei inepții jurnalistice

Ucraina acuză România și Slovacia de blat: „argumentul“ din spatele unei inepții jurnalistice

Ucraina e demnă de compasiune fotbalistică la Euro 2024! Pentru că, în premieră în istoria competiției continentale, o națională a strâns 4 puncte în meciurile din faza grupelor și a fost eliminată. Iar drama ucrainenilor e cu atât mai mare, cu cât a avansat în optimile Euro 2024 o națională precum Slovenia, care n-a bătut pe nimeni și a strâns doar 3 puncte prin trei egaluri!

Fanii ucraineni au trăit un Euro 2024 dezamăgitor. FOTO: Facebook

Fanii ucraineni au trăit un Euro 2024 dezamăgitor. FOTO: Facebook

Văzând această situație, jurnaliștii ucraineni s-au apucat să dea vina pe „blatul“ din meciul România – Slovacia (1-1). Această inepție jurnalistică poate avea doar două explicații: fie că autorii textelor din presa ucraineană n-au văzut meciul de la Frankfurt, ceea ce e foarte posibil, având în vedere că Ucraina – Belgia (0-0) s-a jucat de la aceeași oră. Fie că jurnaliștii ucraineni au fost atât de convinși că România – Slovacia va fi o partidă aranjată, încât n-au reușit să vadă realitatea de pe teren, unde s-a jucat chiar pe bune.

Iar Digi Sport a venit cu încă o explicație pentru felul în care presa ucraineană a reacționat după România – Slovacia (1-1). Sursa citată a notat că, potrivit site-ului ucrainean sport.ua, s-ar fi plasat pariuri online destul de suspecte, în valoare de un milion de euro, pe un rezultat de egalitate în România – Slovacia.

Pornind de aici, presa ucraineană s-a dezlănțuit și a lansat niște acuze, total nefondate, după cum se poate vedea mai jos.

*Sport.ua (site ucrainean): Împotriva Ucrainei. Slovacia și România au remizat. După prima treime din a doua repriză, echipele au început să joace doar pentru a menține rezultatul. Și cu cât trecea mai mult timp, cu atât era mai evident că evenimentele principale au avut deja loc și că nu se va mai întâmpla nimic notabil pe teren. Așteptările au fost justificate: scorul final a fost o remiză, 1-1. Rezultat care le-a convenit atât românilor, cât și slovacilor. Dar din cauza căruia ucrainenii au avut de pierdut, iar acum suntem forțați să ne luăm la revedere de la Euro 2024.

Digi Sport a preluat și alte titluri din presa ucraineană și toate sugerează că România – Slovacia (1-1) a fost, de fapt, blat!

*Champion: Slovacia și România au semnat un tratat de pace la Euro 2024.

*RBC: Slovacia a remizat confortabil cu România.

*Sport24TV: Remiză prezisă: România și Slovacia au îngropat Ucraina la Euro 2024.

*NV: Rezultat „surprinzător“. România și Slovacia au jucat la remiză și s-au calificat în optimi.

Și presa internațională a preluat această aberație

Dacă jurnaliștii ucraineni pot fi acuzați de căutarea unui vinovat, unde nu există așa ceva, pentru eliminarea naționalei lor de la Campionatul European, în schimb, faptul că și anumite site-uri / ziare din presa internațională au mers pe aceeași idee, cum că ar fi fost blat în România – Slovacia, e cu adevărat șocant.

Dintre publicațiile care au preluat această prostie, Marca (Spania), s-a remarcat, în primul rând: „Cele două echipe au îndeplinit „biscotto“ (n.r. – blat în limba italiană), după o primă repriză antrenantă și a doua pentru galerie“.

Euro 2024, tabloul optimilor

29 iunie (Berlin, 19.00): Elveția – Italia

29 iunie (Dortmund, 22.00): Germania – Danemarca

30 iunie (Gelsenkirchen, 19.00): Anglia – Slovacia

30 iunie (Koln, 22.00): Spania – Georgia

1 iulie (Frankfurt, 19.00): Franța – Belgia

1 iulie (Frankfurt, 22.00): Portugalia – Slovenia

2 iulie (Munchen, 19.00): România – Olanda

2 iulie (Leipzig, 22.00): Austria – Turcia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii