Ucraina a reușit să obțină cel mai mare succes de război asimetric din istorie

Ucraina a reușit să obțină cel mai mare succes de război asimetric din istorie

Un expert, care s-a aflat în spatele frontului deschis de Putin în Ucraina, a dezvăluit cum printr-o acțiune uimitoare forțele Kievului au reușit să obțină cel mai mare succes de război asimetric din istorie. Astfel, atacurile nimicitoare ale droneleor maritime ale Ucrainei au scufundat sau avariat mai mult de două duzini de nave de război ale Rusiei, care valorează sute de milioane de dolari.

Cu toate astea, războiul este departe de a se încheia, dar există o singură metodă de a-l sfârși: lovirea crâncenă a țintelor din Rusia de către Ucraina, care să-l facă pe Putin să conștientizeze că pierderile sunt catastrofale și nu mai are sens să continue nebunescul conflict, potrivit The Atlantic .

În urma atacurilor cu drone ale Ucrainei din portul ocupat al Crimeei, Sevastopol, navele rusești și-au părăsit în mare parte fostul cartier general și s-au mutat mai la est, la Novorossiysk.

Iar Ucraina se poate mândri că acum își poate trimite navele încărcate cu cereale prin Marea Neagră, fără teama ca ele să fie lovite de rachetele lui Putin. Iar concluzia este una singură, Ucraina, o țară fără marină, a învins flota Rusiei de la Marea Neagră.

Dar talentul Ucrainei pentru războiul asimetric nu este limitat la lupta pe mare. O unitate specială a armatei Kievului a desfășurat o tehnologie experimentală de comunicații, în combinație cu dronele terestre.

Această echipă specială, cu legături cu multe părți ale liniei frontului, a făcut parte atât din operațiuni ofensive și defensive, cât și din evacuări medicale. Potrivit unuia dintre comandanți, numai această unitate a desfășurat 2.400 de misiuni de luptă și a distrus peste 1.000 de ținte, inclusiv tancuri, vehicule blindate de personal, camioane și sisteme de război electronic de la crearea sa în urmă cu câteva luni.

O altă echipă specială a Ucrainei este capabilă să opereze de la distanță și să vadă într-o locație secretă imagini pe multe ecrane din multe zone ale frontului și să acționeze prin diverse tactici, pe măsură ce situația evoluează.

Membrii acestei echipe se coordonează direct cu alte grupuri de elită ale armatei. „Trei ani de experiență ne spun că, 100%, vom fi mult mai eficienți atunci când o facem pe cont propriu - coordonând cu alți colegi care au atuuri, motivație, înțelegere a proceselor”, spune un militar implicat.

Pe de altă parte, valurile regulate de atacuri aeriene rusești continuă să lovească infrastructura electrică a Ucrainei. Atacurile repetate asupra civililor nu sunt un accident; sunt o tactică. Președintele rus Vladimir Putin încearcă să-i priveze pe ucraineni de căldură și lumină, să demoralizeze atât oamenii, cât și guvernul și poate să provoace un nou exod de refugiați, care va perturba politica europeană.

Folosind drone, Ucraina atinge deja ținte în adâncul Rusiei, inclusiv rafinăriile de petrol, instalațiile de export de petrol și gaze, chiar și baze aeriene. În ultimele câteva săptămâni, dronele cu rază lungă de acțiune ale Ucrainei au lovit cel puțin trei depozite mari de muniții, dintre care se spune că unul tocmai a primit un lot mare de armament din Coreea de Nord.

Negocierile pot începe doar când retorica Moscovei se va schimba, când mașina de război a lui Putin se oprește, când încercările de a cuceri un alt teritoriu sunt abandonate.

Acest război se va încheia, cu alte cuvinte, numai atunci când rușii vor rămâne fără resurse – iar resursele lor nu sunt infinite – sau când vor înțelege în sfârșit că alianțele Ucrainei sunt reale, că Ucraina nu se va preda și că Rusia nu poate câștiga.


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Isărescu, la Fondul Proprietatea...

2 „Se spălau pe dinți cu furtunul și Patriciu, și Gigi Becali” / Fostul șef al Arestului Central povestește cum se amestecau VIP-urile printre borfașii de…

3 Fostul polițist Magdalena se pensionează la 48 de ani și va avea o pensie de cel puțin 25.000 de lei pe lună

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta cu Geoană! Ăsta chiar e prostănac! Și se mai și încurcă în minciuni!

5 „Pui 100.000 de euro cash, eu pun 100.000. Ne vedem unde vrei tu și ne batem” / Doi lideri interlopi se amenință de câteva zile pe rețelele sociale