Ucraina a lansat un atac cu sute de drone asupra Moscovei. Kievul a vizat rafinării și centrale de electricitate

Ucraina a lansat un atac cu sute de drone asupra Moscovei. Kievul a vizat rafinării și centrale de electricitate

Ucraina a efectuat un atac cu drone asupra Moscovei și altor regiuni din Rusia în noaptea de sâmbătă spre duminică, conform oficialilor ruși, citați de Reuters.

Ucrainenii s-au antrenat pentru a folosi drone - FOTO EPA-EFE

Ucrainenii s-au antrenat pentru a folosi drone - FOTO EPA-EFE

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat pe Telegram că cinci drone îndreptate spre capitala rusă au fost doborâte deasupra periferiilor.

Ucraina a lansat valuri de atacuri cu drone asupra centralelor electrice și rafinăriilor din regiunea Moscovei și din vecina regiune Tver, provocând incendii, potrivit oficialilor ruși. Resturi de drone au declanșat incendii la rafinăria de petrol din Moscova și la centrala electrică Konakovo din Tver, una dintre cele mai importante surse de energie din centrul Rusiei, relatează Reuters .

Ministerul rus al Apărării a anunțat pe Telegram că forțele sale de apărare aeriană au distrus în cursul nopții 158 de drone ucrainene, dintre care nouă deasupra Moscovei și a regiunii înconjurătoare. Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a precizat că mai multe drone au vizat rafinăria din Moscova și că un incendiu era în curs de stingere într-o „cameră tehnică separată” a uzinei.

Agenția rusă de știri TASS a raportat că incendiul de la rafinăria din sud-estul Moscovei, deținută de Gazprom Neft, a fost clasificat cu cel mai înalt nivel de complexitate, posibil necesitând echipe suplimentare de salvare. Gazprom Neft a refuzat să comenteze incidentul.

Canalul Baza pe Telegram, apropiat de serviciile de securitate ruse, a menționat explozii puternice lângă centrala electrică Konakovo din Tver. Guvernatorul Igor Rudenya a confirmat că a avut loc un incendiu în Konakovo, dar livrările de electricitate și gaze nu au fost afectate. Detalii suplimentare nu au fost furnizate.

Ucraina a lansat un atac cu drone și asupra centralei electrice Kashira din regiunea Moscovei, dar nu au fost raportate incendii, pagube sau victime, potrivit lui Mikhail Shuvalov, șeful districtului Kashira.

Electricitatea este furnizată fără probleme”, a confirmat Shuvalov pe Telegram.

Drone asupra regiunii Kursk

Ministerul Apărării rus a raportat distrugerea a 46 de drone deasupra regiunii Kursk, 34 deasupra Bryansk, 28 deasupra Voronej și 14 deasupra Belgorod .

Alte drone au fost doborâte deasupra regiunilor Kaluga, Lipetsk, Tula și Ryazan, conform guvernatorilor locali.. Nu au fost raportate victime, iar Rusia rareori dezvăluie detalii complete despre pagubele provocate de atacurile aeriene ucrainene.

În plus, guvernatorul regiunii Briansk, Alexander Bogomaz, a raportat distrugerea a aproximativ 26 de drone în sud-vestul Rusiei.

Până în prezent, nu au fost raportate victime sau pagube semnificative.

Reuters nu a putut verifica aceste informații, iar Ucraina nu a oferit un comentariu.

Kievul face presiuni asupra Statelor Unite pentru a obține permisiunea de a utiliza arme furnizate de aliați în atacurile din interiorul Rusiei. Cu o industrie de drone în expansiune, Ucraina a intensificat atacurile asupra infrastructurii energetice și militare ruse.

Oficialii ucraineni, inclusiv președintele Volodomir Zelenski, au vizitat Washington-ul săptămâna trecută, cerând „capacități de a proteja cu adevărat și pe deplin” țara, pentru a spori pagubele în Rusia și a reduce atacurile Moscovei asupra Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce e pe litoral / Mașini răsturnate, plaje devastate și sute de pompieri mobilizați

2 Schimbare radicală, după doi ani și jumătate / Ce face acum ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie din România

3 De la București la Brașov, pe autostradă. Când ar putea fi gata drumul de mare viteză

4 „Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

5 O expertă româncă din SUA propune o soluție care i-ar opri pe ruși să mai atace Ucraina. „Mă tem că mulți vor să-i pună pe masă viitorul”