Ucraina a doborât două rachete Kinjal deasupra Kievului, dar a treia a lovit aerodromul cheie din regiunea Hmelnițki

Ucraina a doborât două rachete Kinjal deasupra Kievului, dar a treia a lovit aerodromul cheie din regiunea Hmelnițki

Rusia a lansat un atac asupra Kievului, folosind rachete Kinjal, în dimineața zilei de luni, 7 octombrie, potrivit oficialilor din capitala ucraineană.

MIG 31 cu racheta Kinjal FOTO Profimedia jpg

Jurnaliștii Kyiv Post din diferite zone ale orașului au relatat că au auzit o serie de explozii dimineață.

Administrația de stat a orașului Kiev (KMDA) a confirmat că Rusia a lansat rachete aerobalistice H-47M2 Kinjal trase de avioanele de vânătoare MiG-31K. Oficialii de la Kiev au declarat că toate rachetele au fost doborâte cu succes.

Ulterior, forțele aeriene ucrainene au raportat că, în jurul orei 8:20, forțele ruse au lansat un atac folosind trei rachete balistice aeriene H-47M2 Kinjal, care au fost lansate de aeronave MiG-31K din regiunea Tambov .

În total, mai mult de 80 de ținte aeriene au fost detectate și urmărite. Atacul aerian a fost respins de forțele de rachete antiaeriene, de unitățile de război electronic și de grupurile mobile de foc ale Forțelor aeriene și ale Forțelor de apărare ale Ucrainei.

„Doborârea a două rachete H-47M2 Kinjal în regiunea Kiev a fost confirmată”, se arată în raport. „Una dintre cele trei rachete Kinjal a lovit lângă aerodromul Starokostiantiniv din regiunea Hmelnițki”.

Conform Administrației militare a orașului Kiev, au fost raportate resturi de la rachetele doborâte în trei districte din Kiev: Solomianski, Holosiivski și Șevcenkivski.

În districtul Solomianski, resturile au avariat acoperișul unei clădiri rezidențiale cu mai multe etaje. Alte resturi au căzut pe acoperișul unui supermarket, în curtea unei școli și în zone deschise.

Primarul Kievului, Vitali Klitciko, a declarat că un incendiu a izbucnit într-un garaj privat din districtul Solomianski din cauza căderii resturilor, dar a fost stins rapid. „Incendiul din districtul Solomianski, care a izbucnit într-unul dintre garajele de pe proprietate privată din cauza căderii resturilor, a fost stins. Nu există victime”, a spus Kliciko.

El a adăugat ulterior că trei fragmente de rachete au fost găsite pe terenul unei grădinițe din districtul Solomianski.

H-47/M2 Kinjal (denumire NATO: Killjoy) este o rachetă aerobalistică care poate avea și capacitate nucleară proiectată de Institutul de Tehnologie Termică din Moscova pentru a contracara sistemele occidentale de apărare antirachetă. Deși președintele rus Vladimir Putin a susținut că este hipersonică, atinge astfel de viteze doar în traiectoria sa finală și nu are manevrabilitate în timpul croazierei.

O versiune modificată a rachetei balistice cu rază scurtă de acțiune Iskander-M, Kinjal are o rază de acțiune de peste 2.000 km cu o sarcină utilă de 480 kg și poate ajunge până la 3.000 km atunci când este lansată de la un bombardier Tu-22-M3. Accelerează până la Mach 4 și poate ajunge la Mach 10 (12.350 km/h), complicând interceptarea din cauza traiectoriei sale neregulate.

Fiecare rachetă costă aproximativ 10 milioane de dolari, iar numărul total produs de Rusia rămâne clasificat. În ciuda acestui fapt, sistemele Patriot din Ucraina au interceptat cu succes pe Kinjal, demonstrând că racheta nu este atât de invincibilă pe cât se pretinde. Cu toate acestea, Kinjal rămâne o amenințare, deoarece Ucraina are un număr limitat de sisteme Patriot.

Potrivit raportului Forțelor Aeriene Ucrainene, între orele 20:00 pe 6 octombrie și 8:30 am pe 7 octombrie, Rusia a lansat și o rachetă balistică Iskander-M, o rachetă aeriană ghidată H-59 și o altă rachetă de tip necunoscut, din regiunile Kursk și Belgorod. Rușii au desfășurat și drone de atac peste Ucraina.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a distrus cu succes 32 de drone de atac rusești peste regiunile Mikolaiv, Kiev, Dnipropetrovsk, Sumî, Cernihiv, Poltava și Harkov. Cu toate acestea, mai multe lovituri ale UAV-urilor rusești au fost înregistrate în apropierea frontului în regiunea Harkov.

În plus, 37 de drone rusești au fost pierdute în diferite regiuni ale Ucrainei, probabil din cauza contramăsurilor din partea unităților de război electronic.

Acest atac cu rachete a urmat loviturii dată de ucraineni celui mai mare depozit de petrol din Feodosia, Crimeea, potrivit Statului Major al Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 O hartă care dă fiori...

3 Mare dreptate are! / Rareș Bogdan, text de o duritate fără precedent în scandalul Șoșoacă

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesant amănunt!