Turiștii care vizitează Londra riscă să fie jefuiți la tot pasul. Cum acționează hoții de buzunare în capitala Marii Britanii

Turiștii care vizitează Londra riscă să fie jefuiți la tot pasul. Cum acționează hoții de buzunare în capitala Marii Britanii

Pe străzile din Londra, turiștii riscă în orice moment să rămână fără telefoane, ceasuri și portofele. Furtul din buzunare este în creștere în capitala Marii Britanii, cele mai importante zece puncte fierbinți din țară fiind identificate aici, a relevat, vineri, un studiu.

Infractorii vizează în general turiștii, potrivit Daily Mail .

Westminster City Council este de departe cea mai periculoasă zonă din Regatul Unit când vine vorba de hoții de buzunare, cu 28.155 de sesizări de furturi înregistrate în perioada martie 2023 - martie 2024.

O creștere a numărului furturilor cu peste 700 % în trei ani

Mai exact au fost înregistrate 13.320 de cazuri la 100.000 de persoane, districtul înregistrând, de asemenea, cea mai mare creștere - de 712 % în trei ani.

Multe dintre victimele din Westminster sunt turiști cărora li se distrage atenția în timp ce vizitează puncte de reper precum Palatul Buckingham, Trafalgar Square și Big Ben.

Alte zone turistice populare, precum Covent Garden, Soho și Mayfair, sunt considerate, de asemenea, puncte fierbinți, bandele fiind cunoscute pentru faptul că țintesc telefoane mobile și bijuterii sau ceasuri.

 Palatul Buckingham, unde se adună mii de turiști, una din țintele predilecte ale hotilor. YouTube

Palatul Buckingham, unde se adună mii de turiști, una din țintele predilecte ale hotilor. YouTube

Camden are a doua cea mai mare rată a furturilor, cu 6 848 de infracțiuni de acest gen (3.141 de furturi la 100.000 de persoane), pe baza analizei datelor Oficiului Național de Statistică.

Southwark - unde se află Shakespeare's Globe și The Shard - ocupă locul al treilea, cu 5 935 de furturi (1.903 la 100.000 de persoane), arată studiul realizat de firma de licențiere Get Licensed.

La nivel național, numărul furturilor a crescut cu peste 150% în ultimul an

Amintim că guvernul britanic s-a angajat recent să combată furturile de telefoane mobile după ce numărul incidentelor de acest fel a crescut cu peste 150% în ultimul an, potrivit dpa.

În ciuda acestor măsuri, săptămâna aceasta, în timpul unei reuniuni a şefilor poliţiei din centrul Angliei, ministrului britanic al Poliţiei şi combaterii infracţionalităţii, Diana Johnson, i-a fost furată poşeta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

2 „Probabil au fotografiat zona. Suntem testați” / Cu F-16 pe urme, drona rusă nu a intrat 30 km în România pentru a vedea frumusețile Babadagului

3 „A fost găsită perfect, porecla” / Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”

4 Apar amănuntele flagrantului DNA din Portul Constanța: 700 de dolari era șpaga pe container. Un vameș a înghițit probele

5 Momentul în care Europa a fost la un pas de islamizare. Războinicul cu blană de leopard care a salvat Occidentul