Turcia, democrația ei este câștigătoare, spune președintele Erdogan după victoria istorică în cel de-al doilea tur

Turcia, democrația ei este câștigătoare, spune președintele Erdogan după victoria istorică în cel de-al doilea tur

Nimeni nu a pierdut astăzi. Toți cei 85 de milioane de turci au câștigat. Acum este timpul să ne unim în jurul obiectivelor și viselor noastre naționale”, a spus Recep Tayyip Erdogan, citat de agenția turcă de presă Anadolu.

Erdogan. Foto: Profimedia

Erdogan. Foto: Profimedia

Toată Turcia și democrația ei au câștigat, a spus Recep Tayyip Erdogan după ce a fost reales președinte în scrutinul final de duminică.

"Nu suntem singurii câștigători. Turcia este câștigătoarea. Națiunea noastră, cu toate segmentele sale, este câștigătoarea. Democrația noastră este câștigătoare", a spus Erdogan, adresându-se miilor de susținători ai săi adunați în fața complexului prezidențial din capitala Ankara.

"Nimeni nu a pierdut astăzi. Toți cei 85 de milioane (oameni) au câștigat... Acum este timpul să ne unim și să ne integrăm în jurul obiectivelor noastre naționale și visurilor naționale, lăsând deoparte toate dezbaterile și conflictele referitoare la perioada electorală", a adăugat el.

Realegerea lui Erdogan a fost confirmată de Ahmet Yener, președintele Consiliului Electoral Suprem (YSK) al țării, duminică seara.

Adresându-se reporterilor de la Ankara, Yener a spus că Erdogan a câștigat președinția Turciei în fața candidatului opoziției, Kemal Kilicdaroglu în turul doi al scrutinului.

Potrivit rezultatelor neoficiale, președintele turc în exercițiu a câștigat cursa cu 52,14%, în timp ce Kilicdaroglu a obținut 47,86% din voturi, a spus Yener, adăugând că 99,43% din urne fuseseră deschise până la momentul declarației.

În primul tur al alegerilor din 14 mai, niciun candidat nu a obținut procentul de 50% necesar pentru o victorie totală, fiind necesar un al doilea tur prezidențial. În acea zi au avut loc și alegeri parlamentare, alianța electorală a lui Erdogan câștigând majoritatea mandatelor.

Într-unul dintre cele mai importante alegeri din istoria noastră politică multipartidă, națiunea noastră a luat decizia în favoarea „Secolului Turciei”,” a spus Erdogan.

În primul tur al alegerilor, națiunea noastră și-a demonstrat deja preferința legislativă dând majoritatea membrilor Marii Adunări Naționale a Turciei, Alianței Populare.”

Președintele a mulțumit, de asemenea, fiecărui membru al națiunii care i-a dat responsabilitatea de a guverna țara în următorii cinci ani.

Aș dori să mulțumesc tuturor cetățenilor mei care au susținut voința lor și au dovedit puterea democrației noastre mergând la vot în țară și în străinătate, indiferent de partid sau candidat pe care l-au ales pe 14 sau 28 mai”, a spus el. a spus.

Erdogan a promis că își va dedica tot timpul și energia muncii, slujind țara.

Vindecarea rănilor cutremurelor din 6 februarie, dezastrul secolului și refacerea orașelor noastre demolate vor continua să fie în fruntea priorităților noastre”, a adăugat el.

Revenind la economie, el a spus că abordarea problemelor cauzate de inflație este „cea mai urgentă” prioritate.

"Vom continua cu încredere și stabilitate. Planificăm o economie bazată pe producție, concentrată pe management financiar, investiții și ocuparea forței de muncă de renume internațional", a adăugat el.

Erdogan a promis, de asemenea, că va implementa un sistem care va reduce prețurile inputurilor în agricultură și creșterea animalelor, va crește veniturile producătorilor și va facilita accesul consumatorilor.

Întoarcerea refugiaților sirieni

Cu privire la întoarcerea voluntară a refugiaților sirieni, Erdogan a spus: „Până acum, am facilitat întoarcerea voluntară a aproape 600.000 de persoane în zone sigure de pe teritoriul sirian.

Printr-un nou proiect de relocare pe care îl derulăm cu Qatarul, vom asigura întoarcerea a încă 1 milion de oameni în câțiva ani”.

Peste 3,7 milioane de sirieni locuiesc în prezent în Turcia, ceea ce o face țara din lume cu cel mai mare număr de refugiați.

După declanșarea unui război civil în Siria în 2011, Turcia a adoptat o politică de „uși deschise” pentru sirienii care fug de persecuție și brutalitate.

Siria a fost implicată într-un război civil de la începutul anului 2011, când regimul Bashar al-Assad a reprimat protestele pro-democrație cu o ferocitate neașteptată.

Sute de mii de oameni au fost uciși și alte peste 10 milioane au fost strămutate, potrivit estimărilor ONU.

Între timp, la complexul prezidențial, susținătorii lui Erdogan și-au sărbătorit victoria electorală cântând cântece scrise pentru președinte, arată Anadolu.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / PSD a câștigat alegerile cu peste 22%, AUR e pe doi cu 18%, urmat de PNL

2 Simple zvonuri?

3 Uite, asta este chestie gravă și concretă despre Călin Georgescu!

4 VIDEO Da, este surprinzătoarea președintă a POT, are două masterate şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro

5 ALERTĂ Avem distribuirea mandatelor în Parlament! PSD, PNL, UDMR și Minoritățile au majoritate și pot guverna fără USR, spun calculele partidelor!