Tudor Marian Vasile, urmărit internaţional, va fi adus în țară din Anglia. A fost condamnat alături de doi judecători, doi grefieri şi doi avocaţi

Tudor Marian Vasile, urmărit internaţional, va fi adus în țară din Anglia. A fost condamnat alături de doi judecători, doi grefieri şi doi avocaţi

Tudor Marian Vasile, zis și „Marușcă”, a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare, într-un dosar al DNA, cu 23 de persoane, dintre care doi judecători, doi grefieri şi doi avocaţi. El era dat în urmărire internaținală.

 Tudor Marian Vasile era dat în urmărire internațională FOTO: Poliția Română

Tudor Marian Vasile era dat în urmărire internațională FOTO: Poliția Română

„Maruşcă” a identificat persoane dispuse să plătească pentru obţinerea de soluţii judecătoreşti favorabile, potrivit News.ro. El era urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, complicitate la infracţiunea de cumpărare a influenţei în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, având emis de către Curtea de Apel Bucureşti un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 8 ani şi 6 luni.

Tudor Marian Vasile (53 de ani) a făcut parte dintr-o grupare de 23 de persoane, trimise în judecată în 8 iulie 2013, pentru mai multe infracţiuni. Potrivit DNA, din grupare au făcut parte și doi judecători, doi grefieri şi doi avocaţi.

„În cursul anului 2011, inculpatele Dinu Viorica şi Costache Antonela Anemary, judecătoare la Tribunalul Bucureşti, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat inculpaţii Petre Daniel-Costel (avocat), Cîrlan Angela şi Vasilescu Sorin, (grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti), în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară şi informatice, urmărindu-se obţinerea de beneficii materiale. Gruparea era sprijinită de inculpaţii Neagu Leon-Marius, Tudor Marian-Vasile, Petre Daniela şi Neamţu Iulia. În acest context, mituitorii sau cumpărătorii de influenţă accesau, în mod direct sau prin alte persoane interpuse, gruparea infracţională”, au transmis procurorii la momentul trimiterii în judecată.

Potrivit sursei citate, avocatul Petre Daniel Costel, Cîrlan Angela şi Vasilescu Sorin aveau înţelegeri stabilite cu alte persoane, cum este cazul lui Tudor Marian Vasile, zis „Maruşcă”, Neagu Leon Marius şi Petre Daniela, soţia avocatului, care îi ajutau să identifice „clienţi” (persoane interesate să „cumpere” prin darea unei sume de bani, soluţii favorabile în cauze penale) sau să îi convingă pe aceştia de caracterul sigur al obţinerii beneficiului urmărit”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…