Tudor Giurgiu, despre Teambuilding: E moment istoric. Cine minimizează sau ia în bășcălie efortul se descalifică din start
Regizorul Tudor Giurgiu este de părere că acei care minimizează sau iau în bășcălie efortul de a pune cap la cap un astfel de proiect se descalifică din start.
Într-o postare pe Facebook, regizorul Tudor Giurgiu spune că este un moment istoric succesul filmului Teambuilding.
„Un prieten mă somează amical să-mi clarific poziția: pro sau contra Teambuilding. Pare o situație fără ieșire, efectiv nu am de ales. Io cred că e de bine. E moment istoric - după aproape 30 de ani, un film românesc face 1 milion de spectatori plătitori la cinema. Aici ar trebui să se termine orice discuție. Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Alex Coteț și toți cei din echipa lor și-au propus să facă un film de public, să dea o lovitură de box-office, apelând la tot arsenalul de rigoare al genului. Cine minimizează sau ia în bășcălie efortul de a pune cap la cap un astfel de proiect (nu mai zic de riscurile financiare, banii fiind privați) se descalifică din start. Sunt ani de zile de lucru, de căutat formule, de încercat marea cu sarea. Boom-ul ăsta nu a apărut de nicăieri. E f. bine că avem și filme comerciale de succes, după cum e de apreciat că filmele românești de autor continuă să fie căutate și vândute pe plan internațional. România era cam singura țară din regiune unde filmele autohtone se regăseau rar în clasamentele de final de an și diversitatea de genuri sau de conținut era non-existentă. Altfel, gusturile nu se discută, există telecomandă dacă vreți să schimbați canalul (sau filmul). Platformele de streaming, de la cele mari până la boutique-ul nostru de la TIFF Unlimited, au o ofertă generoasă pentru toate gusturile. Zău că nu văd unde e problema…“
După succesul din cinematografe, comedia a ajuns numărul 1 pe platforma de streaming chiar din ziua lansării, detronând filme populare la nivel mondial.
„Teambuilding “ poate fi vizionat și pe Netflix. Filmul este o satiră a vieții din corporație, cu întâmplări amuzante dintr-un teambuilding în care corporatiștii se dezlănțuie, arătându-și, în final, și partea umană.
Sursa: adevarul.ro