Tudor Chirilă, mesaj viral pentru adolescenții români. Cum au reacționat internauții

Tudor Chirilă, mesaj viral pentru adolescenții români. Cum au reacționat internauții

Postarea controversată pe pagina de Facebook a lui Tudor Chirilă. Artistul a povestit de ce nu a putut să recomande elevilor unui liceu din Capitală să rămână în țară. Postarea a stârnit reacții puternice din partea internauților.

Tudor Chirilă a explicat de ce nu a plecat și el în străinătate Foto: Arhivă

Am mers la Liceul Lazăr să vorbesc cu elevii despre muzică, teatru, ce fac eu. Mai mult am răspuns unor întrebări. Una din ele a sunat așa: ne recomandați să rămânem în țară? Le-am zis cam așa: cum să vă recomand să rămâneți în țara unui prim ministru care a dat bacu’ după treizeci de ani? Sunteți de la Lazăr, nu?”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

În ciuda numeroaselor speculații pe tema vârstei la care și-a obținut liderul PSD, Marcel Ciolacu , diploma de bacalaureat, în CV -ul premierului prezentat pe pagina Guvernului se arată că și-a obținut Diploma de absolvire a Liceului de Filologie-Istorie „Mihai Eminescu”, din Buzău, în anul 1986, conform vârstei.

Postarea controversată a artistului a stârnit însă mai multe reacții. Dacă peste 300 de internauți au fost de acord cu un comentariu în care artistul era acuzat de „frustrare”, și în care autorul spunea că ar fi preferat să vadă un răspuns „lucid”, argumentând că: „nu mai suntem în comunism când nimeni nu avea voie să fie mai deștept și realizat decât soții Ceaușescu”, alte persoane au fost de acord cu mesajul postării.

De acord cu tine Tudor Chirilă! În primul rând e o experiență pe care trebuie să o trăiască, iar apoi dacă se întorc, e alegerea lor”, a comentat o persoană.

Într-un alt comentariu, care a adunat peste 100 de aprecieri, o persoană a povestit că profesorii de la un liceu de top din Capitală o numeau “trădătoare de țară” în clasa a 12-a când era întrebată la ce facultate vrea să dea admiterea. „Comportamentul lor către mine de-a lungul liceului nu a făcut decât sa mă reasigure că decizia de a studia in străinătate era cea mai bună decizie pentru mine. 7 ani departe de România și nu mi-am schimbat opinia”, a adăugat internautul, criticând conducerea țării.

Un alt internaut i-a adresat însă o întrebare artistului: „Tudor Chirilă în loc să le spuneți să rămână să ajute să schimbe situația, le-ați spus să plece... Dar dumneavoastră de ce ați rămas? De ce nu plecați?”. Iar răspunsul lui Tudor Chirilă a fost: „Pentru că eu operez cu limba română, nu sunt stomatolog sau zugrav sau tâmplar. Am muncit să fiu actor și muzician în limba mea. Asta nu înseamnă că sunt împăcat cu evidența că sunt condus de interlopi.

Tudor Chirilă i-a dat replică și unui alt comentator care spunea că: „Acei copii meritau și o încurajare să meargă la vot, ca să nu mai avem prim-miniștri cu BAC-ul dat după 30 de ani”. Răspunsul scurt a fost: „Au familii”.

Iar unei alte persoane care a pus o întrebare retorică: „Dacă toți am gândi că țara asta nu mai are nicio șansă ce rost ar mai avea să avem o țară? ”, Chirilă i-a răspuns: „Mai bine te întrebi dacă avem o țară și dacă retorica că ne-o fură alții din exterior nu e menită să-i absolve pe hoții care o fură din interior”.

Postarea a adunat în peste 12 ore, circa 2,5 mii de aprecieri, aproape 100 de distribuiri și peste 370 de comentarii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România